• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Erzurum BEAH Çocuk KVC Ellinci Ameliyatını yaptı..

Erzurum BEAH Çocuk KVC  Ellinci Ameliyatını yaptı..
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurmuş olduğu Çocuk KVC'de 50. ameliyatını gerçekleştirdiği bir törenle kutladı.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu'nun hastanede yaptığı incelemelerde ziyarette bulunduğu çocuk KVC ünitesinin çalışmaları hakkında bilgi alması neticesinde yapılan müdahalelerde 50 ye yaklaştığını bunun da başarıyla neticelenmesi sonucunda ameliyat olan çocuklar ve KVC ekibi ile birlikte kutlanacağı bilgisi verilmişti.

Hastane çok amaçlı konferans salonunda 50. vaka töreni düzenlenerek kutlama pastası kesildi..

Düzenlenen törene Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu,Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu,İl Sağlık Müdürü Dr.Mahmut Uçar ve hastane yönetimi ile birlikte çalışanlar katıldı.

Programda ilk konuşmayı ameliyatları gerçekleştiren Çocuk KVC uzmanı Op.Dr.Mehmet Biçer yaptı..

Doktor Biçer yaptığı konuşmada;10 ay önce kurdukları bu ünitede şimdiye kadar 50 ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi. Dr.Biçer 10 ay süren bu maratonda dönemin Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep Akdağın  ve şu anki Sağlık Bakanımız Sayın Dr.Ahmet Demircan'ın yanısıra hastane yöneticilerimizin ve yetişmiş olduğum Siyami Ersek hastanesinin kıymetli destekleri  ile bu günlere gelmiş bulunmaktayız.

Yaklaşık 10 aylık bir süredir bütün ekibimizle canla başla terle gözyaşı ile sabah akşam gece gündüz çalıştık.Bu gün programa varıncaya kadarda 53 hastaya müdahale ederek başarılı operasyonlar gerçekleştirdik şuan bunun mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Başlarken hep istedik ki basit hastalarımız olsun,   kolay ile başlayalım fakat isin rengi hic oyle olmadı.

istatistiki olarak zorluk derecelendirmesinde hasta populasyonumuz Tükiyenin onde gelen hastaneleri ile benzer sekilde seyretti . Yani orada ne yapıliyorsa biz de burada aynisini yaptik. Her zaman basarimizi olctuk ve karşılaştırdık. Sonuclarımız Erzurum Bolgesel toplantisinda cok yogun ilgi gordu ve övgüler aldı.  Klinigimizin kurulum asamalarının Türkiyede cocuk kalp cerrahisinin yayılması acısından örnek teskil etmesi gerektigi bircok kez vurgulandı.

 

Degerli arkadaslar boyle bir yapilanma goz onune alındıgında , teknik anlamda, hic bir eksigimizin olmadigini oncelikle ifade etmek isterim hatta Türkiyede ki bircok merkezden daha iyi durumda oldugumuz bir gercektir. Diger yandan bölümümüz, cocuk kalp cerrahisi yandal olduktan sonra acılan klinikler icerisinde ileri merkez destekli ve mustakil olarak kurulan tek kliniktir. Bu baglamda basta Erzurum ili icerisinden ve cevresindeki illerden ve hatta uzak illerden hastalari kabul etmekteyiz. Bu vesileyle hastalar ve hasta yakınlari buyuk sehirlerde yasadiklari sıkıntıların bir cogunu burada yasamamaktadırlar.  boyle bir hizmeti Erzurum ilinde gerceklestiriyor olmak benim için büyük mutluluk kaynağıdır diye ifade etti.

 

Dr.Mehmet Biçer konuşmasının sonunda kendisine yaptığı ameliyatlarda destek olan tüm ekibine ve yöneticilere teşekkür ederekarkadaslarım öncelikle ‘calıstıgımız kadar varız’ bunu belirtmek isterim gücümüzün sonuna kadar calısmaya devam devam edeceğiz. 100 200 , daha birçok cocuk hasta bizleri beklemekte inşallah o günleri de hepberaber görürüz tekrar bu başarı hepimizin hizmette durmak yok daha ileri adımlarla yola devam dedi.

 

Program'da söz alan İl Sağlık Müdürü Sayın Dr.Mahmut Uçar;

 

Vakaları gerçekleştiren Doktor Mehmet Biçeri ve ekibini tebrik ederek Erzurum Bölge hastanemiz artık çalışmalarında çıta üstüne çıta koymuyor kat üstüne kat atıyor burda sayın valimizin ve katılanların nezninde hepsini kutluyorum dedi.

Dr.Mahmut Uçar bu gün burda düzenlediğimiz bu etkinlik zamanla gerek Bölge hastanemizde gerekse müdürlüğümüze bağlı diğer sağlık kuruluşlarında ve hastanelerinde,  emekleri ile başarılara imza atan birimler içinde yapılacak diye sözlerini tamamladı.

 

Düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Erzurum valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu;

Erzurum Beah'ı geçtiğimiz günlerde çeşitli incelemeler yapmak üzere ziyaret ettim hatta Robotla yapılan bir ameliyatı yerinde izledim,sonrasında da çocuk KVC 'yi ziyaret ettim çalışan tüm personelemizi tebrik ederim bu gün gördüğüm şu noktada verdikleri emeklerle özellikle hekim arkadaşlarım haketen övgüyü hakediyorlar dedi..

Düzenlenen kutlama programı sonrası Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu ameliyatları gerçekleştiren Op.Dr.Mehmet Biçer'e Üstün başarı belgesi vererek kutladı. Vali Azizoğlu daha sonra 30.ameliyatı olmuş minik Ali İmran Nergiz ve katılımcılarla  birlikte 50. vaka pastasını kesti.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25