• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

ERZURUM BEAH'TA HEMOROİD'E LAZERLİ TEDAVİ..

ERZURUM BEAH'TA HEMOROİD'E LAZERLİ TEDAVİ..
Erzurum BEAH Başhekimi Dr.Mahmut Avcı hastanede ilk kez Lazer Hemoroidoplasti (Lazerle Basur Ameliyatı yapılmaya başlandığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr.Mahmut Avcı, lazer teknolojisinin hemoroid (basur) ameliyatlarında kullanılmaya başlandığını ve hastalara Erzurum'da bu teknolojiyi artık sunabildikleri için memnun olduklarını belirtti. Mart ayı itibariyle hastanemizde kullanılmaya başlayan bu tedavi yöntemi sayesinde hemoroid ameliyatlarının artık bıçak kullanılmadan, ağrısız bir şekilde yapılabildiğini; hastanın normal hayatına işlemden sonra aynı gün içinde dönebildiğini, enfeksiyon riskinin ise daha az olduğunu belirtti.

Lazer teknolojisi kullanarak müdahaleleri gerçekleştiren hastane Genel Cerrahi uzmanı Dr.Samed Cin yaptığı açıklamada;

Uygun yerel veya spinal anestezi altında, kontrollü lazer uygulaması ile hemoroid yastıkçıklarının içeriden yok edildiğini belirterek sık rastlanan makat çevresindeki şikayetler tek başına gözlenebildiği gibi başka hastalıkların da habercisi olabilir, makat çevresindeki hastalıklar ve özellikle tedavisinde geç kalınan hemoroidin yaşamı çekilmez kılabildiğini söyledi.
Hemoroidin, anal kanalın üst kısmında genişlemiş damar yumakları olduğunu belirten Dr. Samed Cin “Halk arasında basur veya mayasıl olarak da bilinir. Makattan kan gelmesi, makatta ağrı ve ele gelen şişlik, akıntı, makatta ıslaklık hissi ve kaşıntı ile kendini gösterebilir. İç ve dış hemoroidler olarak ikiye ayrılır. Zamanla anal kanalda yerleşen genişlemiş toplardamar yumakları makatın dışına doğru çıkarak kendini gösterir” dedi.
Bağırsak alışkanlığının değişmesinin (kabız, ishal), gebelik ve doğum, hareketsiz yaşam tarzının, bazı spor etkinliklerinin (ata binmek, bisiklet sürmek), çeşitli meslek gruplarının (şoförler, pilotlar), alkol alışkanlığının, pelvik bölgede yerleşen tümörlerin, kalın bağırsak kanserinin hemoroide yol açan nedenler olarak sıralayan Dr.Samed Cin, hastalığın tedavisinde kullanılan lazer teknolojisi hakkında şunları söyledi:
Lazer hemoroidoplasti sonrasında bir sarkmanın oluşması veya tekrarlaması da engellenmiş olur.Herhangi bir yabancı malzeme (kelepçelerin) yerleştirilmesini gerektirmez, lazer tedavisinde anal kanal da darlık riski de eşlik etmez.Geleneksel cerrahi yöntemlerden farklı olarak kesi yapılmadığından veya dikiş atılmadığından iyileşme erken gerçekleşir. Sonuçta hasta müdahale sonrası daha az ağrı hisseder ve normal aktivitelerine daha kısa sürede dönebilir.dedi..

Lazer ile hastanede ilk müdahalesi gerçekleşen 23 yaşındaki A.Y isimli hasta;

1 yıldan fazladır çektiği rahatsızlıktan böylesi kısa sürede teknoloji kullanılarak kurtulduğunu 1 gün içinde yatış ve müdahalesinin gerçekleştiğini bir sonraki gün taburcu olacağını söyleyerek, başta Doktor Samed Cin olmak üzere  diğer tüm hastalarında  bir misafir gibi ağırlandığı 5 yıldızlı otel konforlu hastane ve servis çalışanlarına çok teşekkür ediyorum dedi..
 

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25