• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dadaşkent ek hizmet binası Palyatif Bakım Merkezi olarak hizmete girdi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dadaşkent ek hizmet binası Palyatif Bakım Merkezi olarak hizmete girdi
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığına devredilen Özel Şifa Hastanesi, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dadaşkent Ek Hizmet Binası Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmete başladı.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, kısa süre önce hizmete giren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesi Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezine gelerek 18-24 Mart "Yaşlılar Haftası" dolayısıyla buradaki yaşlı ve bakıma muhtaç hastaları ziyaret edip onlara çiçek takdim ederek hasta yakınlarıyla görüştü.

Erdoğan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Özel Şifa Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden sonra bir süre Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası olarak poliklinik hizmeti verdiğini hatırlatarak, hastanenin "Artık Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

 Erdoğan şuan yapımı süren Sağlık Kampüsü tamamlandıktan sonra bu sağlık kuruluşunun durumun tekrar değerlendirmeye alınacağını söyledi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha önce hizmet veren Palyatif ve Yaşlı Bakım Servisinin 10 yatakla hizmet verdiğini hatırlatan Erdoğan,  Dadaşkent ek binamızda uygulamaya alıp başlattığımız yeni merkezin açılmasıyla şu anda aynı anda hasta sayısının 22 olduğunu ve hasta sayısının yeteri personelle artabileceğini söyledi.

Erdoğan, hastaların bakımı konusunda emek veren herkese teşekkür ederek, "Çok mühim iş yapıyorlar. Yaşlılar Haftası dolayısıyla hastalarımızı ziyaret ettik sağlık durumları açısından ne kadar ciddi sıkıntıları olduğunu gördük ve onlara mümkün olanın en iyisini sunmaya çalıştık. Hastalarımıza bu binamızda tıbbi konforun en güzel imkânlarının sağlandığı bir mekân oluşturduk. Bölgemizde eksikliği hissedilen palyatif bakım merkezinin hem kapasitesinin arttırılması hem de böylesi daha fonksiyonlu mekanlarda hizmet vermesi bizleri çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Geriatri uzmanı Pınar Tosun Taşar da hizmete giren merkezde; Fizyoterapist, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Manevi Destekçimiz olmak üzere 22 hastaya 110 personelle hizmet verdiklerini ifade etti.

Dr. Geriatri uzmanı Pınar Tosun Taşar; merkezimize genelde uzun süre yoğun bakımda yatmış hastalarımızı ağırlıyoruz burada hastalarımızın kaldığı süreç içerisinde hasta yakınlarına evlerine döndükleri zaman hastaya bakım konusunda da eğitimler veriyoruz dedi.

Palyatif Merkezde hastaları yatan hasta yakınları; Allah devletimizden razı olsun gerçekten harika bir işin altına daha imza koydular emeği geçen herkese başta Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanımız, Sağlık Bakanımız ve Genel sekreterimiz olmak üzere burada bizlere emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz dediler.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25