• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KARDEŞLİK KONSERİ

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KARDEŞLİK KONSERİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Ömer Karaoğlu'nun katıldığı, Kardeşlik Konseri'ne halk büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 30 yıldır kendisine has üslubuyla seslendirdiği ilahi ve İslami tarzdaki ezgileriyle özellikle İmam Hatip neslinin gönlünde taht kuran Ömer Karaoğlu bu kez, birbirinden güzel ilahi ve ezgilerini Erzurumlular için seslendirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) ile beraber düzenlediği, Kazım Karabekir kapalı Spor Salonu'nda ki konser  programı, İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve seslendirdikleri ilahilerle başladı. Küçük İmam Hatipliler, her okudukları ilahide, salonu dolduran binlerce Erzurumlu tarafından dakikalarca alkışlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, Kardeşlik Konseri'nin gerçekleşmesindeki büyük katkılarından dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Sekmen'e gönülden teşekkür ettiğini belirterek, "İmam Hatip Lisesi'nin değerli gençleri önderler, öncüler, hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Cenab-ı Allah bu birlikteliğimizi Erzurum'da, Anadolu'da, tüm İslam coğrafyasında daim etsin. Kardeşliğimiz daim olsun, yolumuz açık olsun."dedi.

Kardeşlik Konseri'nde bir konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin konuşmamın başında, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in şehirde olmaması dolayısıyla, programa katılamayışından dolayı sizlere selamını iletiyorum. Kıymetli hemşerilerim, bizim bugün ayrıca başka bir mutlu günümüz. Erzurumlu bir abimiz,  hemşerimiz olan ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut aramızda. Bundan dolayı da ayrıca gurur duyuyoruz. Türkiye de, yıllarca İmam Hatiplilerin eğitimiyle, öğretimiyle,  bu milletin omurgasını oluşturacak olan evlatlarımızın yetiştirilmesinde önderlik yapan bir abimizin Erzurumlu olması da bizleri ayrıca gururlandırıyor. Kıymetli hemşerilerim, şu anda Kardeşlik Konseri adı altında bir araya gelmiş olmamız, sadece Erzurum’a değil, sadece Türkiye’ye değil, aynı zamanda dünya üzerindeki, bazen isimlerini hatırlayamadığımız, harita üzerinde baktığımızda yerlerini dahi bulamayacağımız, ama sadece kalbi Allah aşkıyla, Peygamber aşkıyla attığı için, zulme reva görülen kardeşlerimizin zalimlerine de bir mesaj olması için çok önemli."

Konuşmasında, İmam Hatip öğrencilerinden övgüyle bahseden Genel Sekreter Yardımcısı  Keskin, "Sadece, İman Hatip ortaokulunda okuyan kardeşimin Kur'an-ı Kerim tilavetini dinlemek için bile buraya gelinir. Allah razı olsun, Allah onları yetiştirenlerden, annelerinden, babalarından, hocalarından binlerce kez razı olsun. Zannetmeyin dünya çok geriye gidiyor, dünya çok ilerliyor, Türkiye çok ilerliyor. Bunun merkezine oturttuğumuz manevi ruh, bunun merkezine oturttuğumuz aşk, bunun merkezine oturttuğumuz kardeşliği biz ancak bu tür organizasyonlarda dile getiriyoruz zannetmeyin. Biz bunu dualarımızda, namazlarımızda, bulunduğumuz pozisyonlarda, görevlerde, elimizin ulaştığı, dilimizin döndüğü her yerde dile getiriyoruz. Bunun için de bu davaya gönül vermiş olan ve bizim önderliğimizi yapan bütün liderlerimize de selam olsun."dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25