• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

ERZURUM DA 2017 YILI 1. KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

ERZURUM DA 2017 YILI 1. KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
Erzurum ile ilgili yatırım ve hizmetleri masaya yatıran Vali Seyfettin Azizoğlu, inşaat sezonunun kısa oluşuna dikkati çekti, özellikle yatırımcı daire müdürlerine “Elinizi çabuk tutun, yaz günlerini iyi değerlendirin” talimatı verdi.

İlçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum amirlerinin katıldığı 2017 Yılı Birinci Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, geçen yıl yapılan hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti. Yeni yılda çok daha iyi işlerin yapılması için, herkesin planlı, programlı şekilde çalışmasını isteyen Vali Azizoğlu, şunları söyledi:

10 MİLYON FİDAN DİKECEĞİZ

“ Erzurum’da inşaat sezonunun çok kısa olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. O günleri iyi değerlendirmek için, kolları bugünden sıvamalı, gerekli altyapı hazırlıklarını tamamlamalı, zamanı geldiğinde de vakit kaybetmeden işe başlamalıyız. Kurumların birbirleri ile uyumlu çalışması çok önemli. Herkes üzerine düşenin en iyisini yapmak zorunda. Erzurum’da orman varlığı, ortalamanın altında. Bunu artırmamız ve Erzurum’u ağaçlandırmamız gerekiyor. Bu kapsamda Orman Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğümüz ile ortak çalışma yürütüyoruz. Bir aksilik olmadığı takdirde sezon sonuna doğru Erzurum’un dağlarına 10 milyon fidan dikmiş olacağız.”

2. ORGANİZE’YE İLGİ, HEPİMİZİ MUTLU ETTİ

Erzurum’un 23 cazibe merkezinden birisi, ama en çok ilgi göreni olduğunu vurgulayan Vali Azizoğlu, “Bugüne kadar beklediğimizin hayli üzerinde yatırımcı ile muhatap olduk, taleplerini aldık, düşüncelerini öğrendik” dedi. Gelen taleplerin fazlalığından dolayı 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni büyüttüklerine dikkati çeken Azizoğlu, “Başlarda 50 hektar olan yatırım alanını 216 hektara çıkarttık. Bu konuda gerekli onaylar alındı, imar değişiklikleri yapıldı. Yatırımcı adaylarını titizlikle inceliyor, uygun bulduğumuz firmalara tahsiste bulunuyoruz. 216 hektar alanın yüzde 80’i tahsis edilmiş durumda. Bundan da büyük memnuniyet duyuyorum. Gelen talepler, bize bu alanın yetmeyeceğini gösteriyor. Hazine’ye ait bin 800 dönüm bir alan daha var. Orayı da 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil edeceğiz” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25