• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Erzurum Hava Limanında vatandaşa özel güvenlikçi çilesi

Erzurum Hava Limanında vatandaşa özel güvenlikçi çilesi
Erzurum Hava Limanın da Özel Güvenlikçilerden bazıları vatandaşa adeta çile yaşatıyor.

Bir çile olayı 30 Mayıs pazartesi günü saat 23 sıralarında Erzurum Hava Limanı gelen yolcu terminalinde yaşandı.

İzmir’den Erzurum’a bir özel hava şirketi ile gelen yolcuların içerisinde yaşlı bir yolcunun bagajını alması için yardım talep edildi. Ama kapıda görevli iki özel güvenlik elemanı yardım talebini karşılamak yerine vatandaşları azarlayıp kovdular.

Vatandaşların bütün ısrarlarına rağmen vatandaşa çile yaşatan özel güvenlikçilerin keyfi tutum ve davranışı vatandaş tarafından tepki ile karşılandı.

-Vatandaşa hizmet asli görev olmalı

Vatandaşlar iki güvenlik görevlisinin yaşattığı çile karşısında şaşkına dönerken, gecenin o saatinde bu iki görev bilmez kişileri şikayet mercisi aradılar.

Vatandaşlar görevli kişilerin vatandaşa yardım etmekle yükümlü olduklarını belirterek, ‘Bu iş bilmez güvenlik görevlilerini kim dizginleyecek’ diye de sordular.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, başbakan, bakanlar ve özelliklede Erzurum Milletvekillerinin vatandaşa karşı duyarlı davranışlarını göz önünde bulundurmaları gerekirken, şahsi ihtirasları ile hareket eden bu güvenlikçilere kimlerin veya kimin hesap sorması gerektiğini bilmek istediklerini dile getiren vatandaşlar, şöyle konuştular:

‘Buradan Türk Hava Meydanları Erzurum Müdürüne sesleniyoruz. Bu kişilerin vatandaşa karşı sergiledikleri kaba davranışa sessiz kalınmamalı. Bizler bu durumu daha üst mercilere taşıyacağız. Şahsi ihtiraslarla görev anlayışı içerisinde olan bu kişilerin daha arka planda görevlendirilmeleri gerekmez mi?

Vatandaşla muhatap olacak görevlilerin vatandaşın dertlerine, isteklerine azami ölçüde yardımcı olmaları gerekmez mi?

Hava yolunun halkın yolu haline getirildiği günümüzde iki özel güvenlikçi şahısların kaba davranışı yapılan bütün hizmetlerin üzerine bir kara leke çekmiş olmuyor mu?

Yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki, kaba davranışlar görevlilerin yanına kar kalmamalı. Bu tür kişilerden hesap sorulmalı’ 

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25