• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

ERZURUM HINIS BAŞKÖY BARAJI GÖVDE DOLGUSU TAMAMLANDI

ERZURUM HINIS BAŞKÖY BARAJI GÖVDE DOLGUSU TAMAMLANDI
Erzurum Hınıs Başköy Barajı ve gövde dolgusunun tamamlandığı bildirildi. DSİ'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü aracılığıyla Erzurum İline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzurum ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları ve üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan veya dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Dadaşlar diyarı Erzurum ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Erzurum’daki Hınıs Başköy Barajı’nda gövde dolgu çalışmalarının tamamlanarak fiziki gerçekleşmenin %100 seviyesine ulaştığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Sulama inşaatının da tamamlanması ile 205 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.”

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Genel Müdür Yıldız “Hınıs Başköy Barajının temelden 101 metre yüksekliğinde ve 166 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olduğunu belirterek, bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte milli ekonomiye 23 milyon 210 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25