• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Erzurum -1 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Erzurum Müftülüğünden Üniversite Kampüs Camilerine Gençlik Merkezleri

Erzurum Müftülüğünden Üniversite Kampüs Camilerine Gençlik Merkezleri
Erzurum İl Müftü vekili Celal Büyük, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ederek üzerinde çalıştıkları sosyal projeler konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

Erzurum İl Müftü vekili Celal Büyük, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ederek üzerinde çalıştıkları sosyal projeler konusunda bilgi alış verişinde bulundu.


İl Müftülüğü olarak il genelinde özellikle gençlere yönelik sosyal projeler başlattıklarını söyleyen İl Müftü vekili Büyük, “Erzurum iki Üniversitesi ve yaklaşık yüz elli bin öğrencisi ile özellikle bölgemizde merkezi bir konumdadır. Şehrimizde eğitim gören gençlerimizle yakından ilgilenmek, dini hayatlarının şekillenmesinde kendilerine rehberlik yapmak ve dini hayatımızın merkezi konumunda bulunan camilerimizle kendilerini buluşturmak amacıyla bir takım projeler geliştirmekteyiz. Bu projeleri gerçekleştirirken bazı paydaş kurumlarımızda vardır. Bunlardan biri de Atatürk Üniversitemizdir.” dedi.


Bu kapsamada kampus içinde bulunan üç camide gençlik merkezlerinin de kurulacağını söyleyen İl Müftü vekili Büyük, “İnşallah yakın zamanda üç kampus camimizde gençlerimizin namaz öncesi ve sonrası bir araya gelebilecekleri, bir taraftan dinlenirken diğer taraftan da ders çalışabilecekleri, internete girebilecekleri gençlik merkezleri kuracağız. Bu merkezlerde yine Üniversitemiz işbirliği ile gençlere yönelik dini ve kültürel hayatlarına katkı sağlayacak etkinlikler düzenlenecektir. “ dedi.


İl Müftülüğünün sosyal içerikli projelerinden çok memnun olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ise “Sizleri tebrik ediyorum. Müftülüklerimiz daha çok sosyal içerikli projelerle gençlerimize ulaşmalıdır. Bu konuda Üniversite olarak size her türlü desteği vermeye hazırız. Gençlerimizin dini ve kültürel anlamda gelişimi hepimizin ortak kaygısıdır. Bu nedenle bu anlamda atılacak her tür güzel adıma destek olmak önemlidir. “ dedi.
Ziyaret sonunda İl Müftü vekili Celal Büyük tarafından Prof. Dr. Hikmet Koçak’a Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan bir takım hediye takdim etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25