• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • Erzurum 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Erzurum Sağlık Müdürlüğü'nden Basın Açıklaması

Erzurum Sağlık Müdürlüğü'nden Basın Açıklaması
Erzurum Sağlık Müdürlüğü Erzurum'un Çat İlçesinde meydana gelen doğum olayı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.İşte o açıklama..

Erzurum’un Çat ilçesindeki bir doğum vakasıyla ilgili olarak bazı basın organlarında çıkan “Doğum hastasının imdadına yetişti” şeklindeki Çat Belediye Başkanı’nın makam aracıyla Çat ilçesi Kaplıca Mahallesi’nde doğum yapacak bir hamile bayanı Çat Devlet Hastanesi’ne yetiştirdiği yolundaki haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılma ihtiyacı duyulmuştur.

Habere konu olan doğum vakasıyla ilgili olarak 112 Acil Komuta Merkezi’nin digital konuşma kayıtları incelendiğinde, 01 Şubat 2017 günü Saat:13:15’te hasta yakını 112 Acil Servis Telefonunu arayarak ambülans talep etmiş, kendisine ambülansın yine aynı ilçenin Saltaş Köyü’nde olduğu bildirilmiştir. Saltaş Köyü’ndeki hasta Çat’a nakledildikten hemen sonra kendilerine yardım edileceği bilgisi verilmiştir.

Yine digital kayıtlardan saat:14.18’de hastaya yardım edilmek üzere 112 merkezince telefonla geri dönülmüş, ancak hasta yakını kendilerinin araçla ilçe merkezine gittiklerini belirtmişlerdir.

En olumsuz hava koşullarında dahi Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezleri ile koordineli olarak her hastaya karasal veya paletli ambülanslar ya da snowracklarla ulaşılmaktadır. Sadece son bir ay içerisinde yoğun tipi ve kar yağışının olduğu günlerde 132 hastaya paletli ambülanslarla, 38 hastaya ise kapalı yollarını kendisi açabilen snowtrack ambülanslarla acil sağlık hizmeti verilmiştir.

Sağlık Bakanlığımızın Jet Uçak ambülans, helikopter ambülans veya paletli ambülansları ile sunduğu imkanlar çerçevesinde her türlü coğrafik ve meteorolojik şartlarda hastalara mutlaka ulaşılmaktadır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın acil sağlık hizmetleri ihtiyacı olduğunda 112 numaralı Acil Komuta Merkezi’ne ait telefonu arayarak yardım almaları en akılcı çözümdür. Çünkü köylerden veya mezralardan ilçe hastanelerine veya il merkezine hasta taşımak, sağlık ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip araçlar ve personel ile mümkündür. Çünkü bu habere konu doğum vakalarında olduğu üzere ambulans sadece hasta taşıyan bir araç değil, içindeki tıbbi donanımı ile yoğun bakım hizmeti verilen bir ortamdır. Hastalarımızın bu tür risklere girmemesi temennisi ile

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25