• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

“Erzurum; Türkiye’nin Spor Şehri Oluyor”

“Erzurum; Türkiye’nin Spor Şehri Oluyor”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, spor, kentsel dönüşüm ve yatırım başta olmak üzere gündeme ilişkin konularla ilgili değerlendirmede bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarihi Müceldili Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında, spor, kentsel dönüşüm ve yatırım başta olmak üzere gündeme ilişkin konularla ilgili değerlendirmede bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile diğer yetkililerin katıldığı toplantıda spora büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Sekmen, “Bütün arzumuz; ekonomi, spor, kültür, sanat ve sosyal faaliyetlerle Erzurum’u Türkiye ve Dünya’ya tanıtıp anlatmaktır. Spora ayrı bir ehemmiyet veriyoruz. Geçen yıl başlattığımız Yaz Spor Okulları’nı bu yıl da devam ettiriyoruz. Yaklaşık 5 bine yakın evladımıza spor yapma imkânı sunduk. Her evladımızı velisinin önerisiyle hiçbir ücret almadan, ulaşım imkânlarından da faydalandırarak 11 dalda spor kursu veriyoruz” dedi. Uluslararası Tenis Turnuvası hakkında bilgi veren Sekmen, şöyle devam etti: “27 Temmuz Pazartesi günü saat 10.30’da açılışı yapılacak olan Uluslararası Tenis Turnuvası’nda 10 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Erzurum’da ilk kez düzenlenen ve 24 Temmuz’da elemeleri yapılacak olan turnuva 27 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tenis organizasyonu 6 açık kortta yapılacak. Olimpiyat Park’ta gerçekleşecek olan turnuva Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Tenis Federasyonu’nun işbirliğinde yapılacak. Turnuvaya 52 ülkeden 232 sporcunun müracaat etti. Elemeler sonucunda 30 ülke şampiyonluk için mücadele edecek. Turnuva açılışı 27 Temmuz’da Olimpiyat Parkı Tenis Kortları’nda yapılacak. Yine ilki gerçekleşecek olan turnuva finallerinde, Doğu ve Güneydoğu’da bulunan bütün iller 200 kişilik sporcu kafilesiyle Doğu Ligi Şampiyonası’nı gerçekleştirmek için Erzurum’da olacaklar.”
 
SPOR ŞEHRİ ERZURUM


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un yükselen değerlere sahip bir spor şehri olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yılı aşkın bir süredir. Her ay büyük organizasyonlara imza atıyoruz. Tenis Turnuvası sonrası 6 - 9 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nı düzenleyeceğiz. 40 ülkeden toplam 2 bin 500 sporcu katılacak. Spora ve Sporcuya verdiğimiz değer her geçen gün hızla artıyor. Arzumuz, milli takımlarımıza sporcu yetiştiren bir şehir konumuna ulaşmaktır. Erzurum’u ‘Spor Şehri’ unvanıyla anılır hale getireceğiz. Palandöken Dağı’nın eteklerinde büyük futbol takımlarını ağırlıyoruz. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde şuanda büyük kulüpleri ağırlıyoruz. Her gelen takım buradan ayrılırken büyük bir mutlulukla ayrılıyor. Hatta ‘İkinci kamplarımızı da burada yapalım’ diyenler de oluyor. Önümüzdeki yıllarda Dünya’nın markalarını ağırlayacağız.”
 
SEKMEN’DEN BİR YATIRIM MÜJDESİ DAHA


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’a hipodromun yapılacağını bildirdi. Başkan Sekmen, şöyle konuştu: “Erzurum’a müjde veriyorum. Bu şehre bir hipodrom kazandıracağız. Bunun ön görüşmeleri yapıldı. Tahsis edilecek arazinin sözünü aldık. Erzurum Terminali ile BİM deposunun arka tarafında bulunan araziye bir hipodrom yapmak istiyoruz. Çünkü bunlar şehre değer katan eserler. Böylede bir önemli girişimimiz var, öncülüğünü yaparak böyle bir tesisi Erzurum’a kazandıracağız.” 2. Uluslararası Karakucak Altın Kemer Güreşleri ile ilgili de görüş belirten Sekmen, “4 Eylül’de de Uluslararası Karakucak Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nin 2.sini yapacağız.  Bunlar artık geleneksel hale gelen faaliyetler. Çünkü bu şehrin önemli bir spor dalı da güreş. Güreşi bu şehirde daha da geliştireceğiz. Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası da Erzurum’da yapılacak” diye konuştu. Başkan Sekmen, Erzurum’da kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini anımsattı. Sekmen, “Kentsel dönüşüme 50 milyon harcadık. Belediyemizin şehrin 300 noktasında çalışma yapıyor. İnsanlarımızı mağdur etmeden karşılıklı protokolle el sıkıştık. Kale çevresindeki Kültür Yolu Projesi’nde kamulaştırmalar bitti. Yıkımlar devam ediyor. Tarihi eserlerin restoresi sürüyor. Seneye farklı bir Erzurum ile karşılaşacağız” şeklinde konuştu.
 
BOSNA HERSEK VE EYOF OYUNLARI


Sekmen, toplantıda gazetecilerin sorunlarını da yanıtladı. Sekmen, bir gazetecinin EYOF Oyunları’na ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı: “Bosna Hersek’in 2017’de yapacağı EYOF Oyunları’nı yetiştirememesi nedeniyle ‘2017 EYOF Oyunları’nı Türkiye yapsın, Türkiye’nin 2019’da yapacağı EYOF Oyunları’nı da biz yapalım’ diye bir isteğin olduğunu yönünde haber aldık. Biz tesis olarak hazırız, 2017’yi de yapabiliriz. Benim arzum kentsel dönüşüm nedeniyle 2019’da yapılmasıydı. 2017 yakın bir tarih, buna rağmen biz hazırız. Bize böyle bir teklif yapılırsa, Bakanlık da olumlu bakarsa bizim de olumlu bakacağımızı buradan ifade etmek isterim.”  

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25