• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

ERZURUM VALİLİĞİ'NE ATANAN VALİ OKAY MEMİŞ GÖREVİNE BAŞLADI

ERZURUM VALİLİĞİ'NE ATANAN VALİ OKAY MEMİŞ GÖREVİNE BAŞLADI
Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler kararnamesi ile Erzurum Valiliği'ne atanan Vali Okay Memiş, bugün düzenlenen karşılama töreninin ardından görevine başladı.

Vali Seyfettin Azizoğlu’nun mülkiye başmüfettişliğine atanması ile boşalan Erzurum Valiliği görevine atanan Vali Okay Memiş, valilik binası bahçesinde çiçeklerle karşılandı. Vali Okay Memiş’i Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle STK temsilcileri karşıladı.

“CUMHURİYETİ KURAN KADİM ŞEHİRDE GÖREV YAPMAKTAN ONUR DUYARIM”

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Vali Okay Memiş, tören mangasını selamladıktan sonra makama geçti. Vali Okay Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum’un Türkiye’nin en önemli illerinden biri olduğunu bu sebepten ötürü çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Vali Okay Memiş, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhuriyetin temlerinin atıldığı kadim şehir Erzurum Valiliğine atandım. Bizim Erzurum iline atanmamızı sağlayan ve bizi bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunuyorum. Erzurum kadim bir il, doğunun hatta Türkiye’nin en önemli illeri arasında geliyor. Ben 2.5 yıldır Gümüşhane Valiliğini yürüttüm. Bu coğrafyayı tanıdığımı düşünüyorum, bundan sonra bütün enerjimizle Erzurum için kolları sıvayıp, çalışacağız.”  

“BU ŞEHİRDEN BİR ŞEY ALMAYA DEĞİL, BİR ŞEYLER VERMEYE GELDİK”

Vatandaşlarımıza istihdam sağlamanın, öncelikli hedeflerinin içerisinde yer aldığını ifade eden Vali Memiş, “Bu şehirden bir şeyler almaya gelmedik. Bu şehre bir şeyler vermeye geldik. Erzurum’daki tüm vatandaşlarımızı kucaklamaya gayret edeceğiz. Bir üniversite şehri olduğumuzu biliyoruz, yaşanabilir bir şehir olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesine çok iş düşüyor. Takip ettiğim kadarıyla da Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük hizmetleri var. Kente bir vizyon geldiğini gözlemleyebiliyoruz. Sıkıcı kentler küçülüyor insanlar yaşamaktan mutlu oldukları şehirleri tercih ediyorlar, onun için bizler bu amaçla kamu kaynaklarını harcarken ve de kullanırken yetkimiz ölçüsünde kime aş verebiliriz, kime iş verebiliriz düşüncesindeyiz. Bizler yaptığımız tüm harcamalarda kentin önünü açmak ve vatandaşlara istihdam sağlamak için çaba sarf edeceğiz. Kaynaklarımızı doğru yerlerde kullanıp, çok iş yapacağız” diye konuştu.

Bu şehrin eğitim dışında bir turizm ve spor kenti olduğuna dikkat çeken Vali Memiş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un maçlarını çok yakından takip ettiğini söyledi. İyi oyuna rağmen bir türlü galibiyeti yakalayamayan Erzurumspor’un ligde kalması için tüm desteği vereceğini vurgulayan Vali Memiş, “İnşallah ayağımız uğurlu gelir ve Göztepe maçından 3 puan alırız” dedi.

Okullarda gençlerin teknolojiyi daha iyi kullanmaları için özellikle kodlama programlarına büyük önem verilmesi gerektiğini dile getiren Vali Okay Memiş, “Geleceğin alfabesi kodlamadır. Biz çocuklarımızı bu yöne doğru yönlendireceğiz ve onlara destek olacağız” diye konuştu. 

Vali Okay Memiş açıklamalarının ardından gazetecilerle de tek tek tokalaşarak tanıştı. Daha sonra Vali Memiş, ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri ile toplantı salonunda bir araya geldi.

  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25