• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 3 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Erzurum Yıldırım'dan Müjde Bekliyor...Erzurum Bakan İstiyor...

Erzurum Yıldırım'dan Müjde Bekliyor...Erzurum Bakan İstiyor...
Olağanüstü Kongrede Genel Başkanlığa seçildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın yeni kabineyi yarın açıklaması bekleniyor.

Siyasi kulislerde, kabinede ufak çaplı bir revizyon yapılacağı ve yeni isimlerin kırmızı plaka ile buluşacağı söyleniyor.

Yeni kabinede en az bir Erzurum Milletvekilinin yer almasını arzu ettiklerini ifade eden hemşehrilerimiz “Biz her seçimde üzerimize düşeni yapıp, Ak Partiye rekor oy veriyoruz. Parti yönetiminin de bunu göz önünde bulundurarak 5 Milletvekilimizden birisini bakan olarak atamasını bekliyoruz. Bursa Milletvekilimiz, Erzurum’un gururu Efkan Ala’nın içişlerinde devamı ve onun dışında bir milletvekilimizin daha bakanlığını arzu ediyoruz. Tüm milletvekillerimizin bakanlık dahil verilecek her türlü göreve layık olduğu inancındayız. Sayın Cumhurbaşakınımız ve Başbakanımızın sesimizi duyacağından eminiz” şeklinde konuşuyorlar.

ULAŞTIRMA İÇİN ILICALI’NIN ADIN GEÇİYOR

Bu arada Ankara kulislerinde, Çalışma ve projeleri ile tüm Türkiye’nin takdir ettiği uzmanlar arasında haklı bir şöhrete sahip bulunan Milletvekilimiz Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’nın adı UDH Bakanlığı için geçiyor.

Ulaştırma Bakanlığı döneminde Bakan Yılıdırım ile iyi ilişkiler kuran, İstanbul Büyük Şehir Belediye’ne ulaştırma alanında danışmanlık yapan Ilıcalı’nın, büyük ulaştırma projelerini büyük bir başarıyla yürüteceği kanaati üst siyasi ekip arasında konuşuluyor.

Ankara’da bunlar konuşulurken, Erzurum’da bazı kişilerin aleyhte kampanya yürütmesi ise Erzurumlular arasında üzüntü ve şaşkınlıkla karşılandı.

Bütün illerin siyasileri, medya ve sivil toplum örgütleri Ankara’da bakanlık için kulis yaparken, üç beş kişinin bakanlık şansı bulunan bir kıymetli siyasetçi hakkında, kabinenin açıklanmasından birg ün önce takındıkları bu menfi tavra bir anlam verilemiyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25