• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

ERZURUM YÖREX’E RENK KATTI

ERZURUM YÖREX’E RENK KATTI
Antalya’da bu yıl 7.’si düzenlenen ve her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) aynı çatı altında bulunduğu Erzurum standında yer alan; Oltutaşı, ehram, deri ve bakır ürünlerinin yanı sıra, İspir fasulyesi, dut pekmezi, bal, sucuk, kavurma, göğermiş peynir, civil peynir ve tereyağı gibi yöresel ürünler büyük ilgi gördü.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin farklı yöresel ürünleri ile coğrafi tescilli ürünlerinin tanıtıldığı ve satışının yapıldığı fuarda, Erzurum’un coğrafi işaret tescilli göğermiş peynir, civil peynir ve ispir fasulyesi ziyaretçilerin Erzurum stanında almadan geçmediği ürünler oldu. Aynı şekilde stantta satılan et ürünleri de ziyaretçilerin tadına bakmayı ihmal etmediği ve beğeniyle aldıkları lezzet ürünlerinden oldu.

Standı ziyaret edenler Oltu taşı ürünleri de yakından inceledi. Oltu taşının özellikleriyle ilgili bilgi alan vatandaşlar, başta tespih olmak üzere Oltu taşından imal edilen kolye, yüzük ve küpe gibi takılardan aldı. Ziyaretçiler, stantta sergilenen ve satışı yapılan ehram, deri ve bakır ürünlerini de büyük ilgi gösterdiler.

Vatandaşların yanı sıra fuara iştirak eden oda, borsa, kalkınma ajansı ve diğer kamu kurumlarının yöneticileri de Erzurum standını ziyaret etmeden geçmiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yankın da Erzurum standına konuk oldu. Genel Müdür Yankın ve beraberindekilerini ağırlayan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Adil misafirlerine yöresel ürünlerden ikram etti.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25