• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Erzurum'a Yapılması Planlanan 'Hastaneler Kampüsü' Yılan Hikayesine Döndü

Erzurum'a Yapılması Planlanan 'Hastaneler Kampüsü' Yılan Hikayesine Döndü

Erzurum’u sağlık alanında zirveye çıkaracak ‘Hastaneler Kampüsü’ yılan hikâyesine döndü. Tamamlandığında Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kampüs hastanesi olacak ‘Erzurum Sağlık Kompleksi’nin akıbeti halen belli olmadı. Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ’ın yüzlerce trilyonluk prestij projesinin üçüncü ihalesinin de iptal aşamasında olduğu belirtildi.


Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ döneminde temeli atılan ancak müteahhit firmalardan birisinin iflas etmesi ve diğerinin de çekilmesi üzerine yarım kalan ‘Sağlık Kampüsü’ için Danıştay, ilgili firmaların tasfiyesine karar vermişti. Erzurum-Çat karayolu kenarında 200 bin metrekare alan üzerinde yapılacak sağlık kampusunda; kadın doğum, çocuk hastalıkları, kalp-damar cerrahisi, psikiyatri, onkoloji hastanelerinin yanı sıra yoğun bakım ve ortak acil servis binası projelendirilmişti.


800 YATAKLI 6 FARKLI HASTANE


Türkiye’nin sağlık alanındaki prestij projelerinden birisi olan ‘Erzurum Sağlık Kompleksi’nin ilk ihalesini kazanarak temel atan VARYAP-UZUNLAR Konsirsiyumu’nun çekilmesinin ardından geçtiğimiz 19 Mart’ta 15 firmanın katılımıyla ikinci ihale gerçekleşmişti. Türkiye’nin sağlık alanındaki bu dev projesinin ikinci ihalesini ise Ankara ve İstanbul ortaklı ‘Nas ve Ermit İnşaat’ 294 milyon lira teklif ile kazanmıştı. Ancak, aradan geçen yaklaşık bir yıllık süre içerisinde ne ilgili firmayla sözleşme imzalandı ne de yer teslimi yapıldı.


Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ’ın projelendirmesine göre 2010 yılında da inşaatına başlanıp, en geç 2013 yılında bitirilmesi planlanan Doğu Anadolu ve Erzurum’un kaderini değiştirecek proje için aradan yıllar geçmesine rağmen bir ‘arpa boyu’ yol alınamadı. Erzurum kamuoyunun büyük tedirginlik yaşadığı projeyle ilgili ihaleyi kazanan firma yetkilileri ise başlamak için ilgili bakanlığın onayını beklediklerini ifade ediyorlar.


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25