• BIST 9547.52
  • Altın 2485.113
  • Dolar 32.5035
  • Euro 34.8016
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Erzurum’da 23 Temmuz Coşkusu

Erzurum’da 23 Temmuz Coşkusu
23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 96. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Etkinlikler kapsamında ilk olarak Havuzbaşı Atatürk büstü önünde çelenk sunum programı gerçekleştirildi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Adnan Yılmaz, MHP Erzurum MilletvekiliKamil Aydın, 9.Kolordu Komutanı Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen idari ve askeri erkanın yanı sıra ilk meclis mebuslarının yakınları ve vatandaşların katıldığı törende ilk olarak anıta Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesince çelenk sunumu yapıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Temmuz Kongresinin önemini belirten bir konuşma yaptı. 96 yıl önce bugün toplanan Erzurum Kongresi’nin kabul ettiği kararları, belirlediği hedefleri, çizdiği stratejiyi bugün de iyi tahlil etmek gerektiğini belirten Başkan Sekmen "çünkü kongrenin benimsediği hedefler, Türkiye’nin milli hedefleridir. Erzurum Kongresi; temsil, fikir ve prensiplerle, sağladığı yetkiler bakımından Milli Mücadele hareketinin tarihi bir dönüm noktasıdır. Milli Mücadeleyi genç kuşaklara aktarırken söze önce Erzurum Kongresi’nin kararlarıyla başlamak gerekir. Milli birliğe gidiş sadece Doğu Anadolu Bölgesi halkında değil tüm vatanın Mustafa Kemal etrafında bütünleşmesinin ilk büyük tezahürü olarak 96 yıl önce Erzurum’da yaşanmıştır" diye konuştu.Buradaki tören öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.

ERZURUM KONGRESİ YENİDEN CANLANDIRILDI

23 Temmuz Erzurum Kongresinin 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kongre Binasında 96 yıl önce yapılan tarihi Erzurum kongresinin temsili olarak yeniden canlandırıldığı törene Sayıştay Başkanı Doç.Dr.Recai Akyel’de katıldı.Buradaki törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bisiklet takımı sporcuları 19-23 Temmuz 2015 tarihleri arasında Samsun-Havza-Amasya-Erzurum güzergahlarını kapsayacak şekilde Samsun Valiliğinden teslim aldıkları Kurtuluş Bayrağı ile toprağı ve yine kongreye katılan temsili delegeler adına Erzurum Delegesi Türk Bayrağını Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a teslim etti.Daha sonra kongre binasında 96 yıl önce yapılan tarihi Erzurum kongresi temsili olarak yeniden canlandırıldı.Törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar koltuklarda oturarak temsili canlandırmaya eşlik ettiler. Program resim heykel ve sanat sergisinin gezilmesi ile sona erdi.Öte yandan program sonunda Vali Dr. Ahmet Altıparmak beraberinde Sayıştay Başkanı Doç.Dr. Recai Akyel ve 9. Kolordu Komutanı Şeref Öngay ile birlikte Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ettiler.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25