• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Erzurum'da Cinsel İstismarla Suçlanan İlkokul Öğretmeni Tahliye Edildi

Erzurum'da Cinsel İstismarla Suçlanan İlkokul Öğretmeni Tahliye Edildi
Erzurum'da cinsel istismarla suçlanan ilkokul öğretmeni, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Duruşmada rahat ifade vermeleri için öğrencilere çikolata ikram edildi.

Erzurum'un İspir ilçesinin köy ilkokulunda görevli sınıf öğretmeni Y.D. hakkında son 3 yıl içinde yaşları 8 ila 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 72 yıldan 135 yıla kadar hapis cezası istendi. Öğrenci ve velilerin şikayetçi olmadığı öğretmen, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişi, yapılan ihbar üzerine İspir ilçesinde bir köy okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan 33 yaşındaki Y.D. hakkında, birleştirilmiş tek sınıfta eğitim gören 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasını inceledi. İnceleme sonrası öğretmen açığa alınıp, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Ardından da Y.D., 31 Mart 2016 günü tutuklandı. Öğrencilerini kucağına oturttuğu iddia edilen sınıf öğretmeni Y.D.'nin telefonunda da müstehcen görüntüler ele geçirildi. Öğrencilere cinsel içerikli videolar izlettiği öne sürülen bekar öğretmen Y.D. hakkında Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Kasım günü yapılan ilk duruşmada tutuklu öğretmen Y.D., mağdur öğrenciler ve aileleri hazır bulundu. İlk olarak dinlenen öğretmen Y.D. suçlamaları kabul etmedi. 2013 yılında göreve başladığı okulda öğrenci sayısının 13 olduğunu hatırlatan Y.D., birleştirilmiş sınıfta eğitim verdiğini söyledi.

"VELİLER İSTEDİĞİ ZAMAN SINIFA GELİYORDU"

Okulun fiziki yapısının iyi olmadığını bu nedenle bazı düzenlemeler yaptığını anlatan Y.D., "Çocukları hiçbir zaman kucağıma alıp okuma yaptırmadım. Veliler istediği zaman sınıfa geliyorlardı. Kış ağır geçtiği için çocuklar dışarıya çıkamıyordu ve bu nedenle sınıfta kalıyorlardı. Ben de oyun oynamaları için bazen cep telefonumu veriyordum. Cep telefonumdan çıkan fotoğrafları öğretmen arkadaşlarımın WhatsApp üzerinden gönderdiği karikatürler ve fotoğraflardı. Beni kim, niye şikayet etti bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

ÇOCUKALRA ÇİKOLATA İKRAM EDİLDİ

Öğretmen Y.D., mağdur öğrencilerin rahatça ifade verebilmesi için duruşma salonunun dışına çıkarıldı. Yaşları 8 ila 11 arasında değişen öğrencilerin meraklı gözlerle etrafı incelediğini gören Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu, "Korkmayın, gerilmeyin. Sizi dinleyip yolcu edeceğiz" dedi. Sosyal uzman eşliğinde ifade veren öğrencilerin yaşadıklarını anlatmadan önce heyecan ve korkularını yenmeleri için sohbet eden Başkan Köroğlu, "Hiç İspir fasülyesi yemedin mi? İsmin çok güzel anlamı nedir? Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" gibi sorular yöneltti ve espriler yaptı. Tedirgin olmamaları için çocuklara çikolata ve su ikram eden Başkan Köroğlu, "Canım hoş geldin. Öğretmeniniz size ayıplı bir şeyler yapmış. İstersen anneni, babanı da dışarıya çıkaralım. Neler oldu anlatır mısın?" diyerek tek tek öğrencileri dinledi.

"YEMİN EDİYORUM, BİR ŞEY YAPMADI"

Savcılıktaki ifadelerinde "Bizi kucağına oturtup, bacaklarımıza dokunuyordu. Ayıp filmler izletiyordu" dedikleri hatırlatılan öğrenciler mahkemede öğretmenin hiçbir şey yapmadığını savundular. Başkan Köroğlu, ilk ifadelerinde aksi yönde beyanlarda bulunduklarını anımsatınca, öğrencilerden biri ağlamaya başladı. Küçük kız "Yemin ediyorum doğru söylüyorum. Öğretmenim bir şey yapmadı" deyince su verilerek sakinleştirildi. Öğrencilerin velileri de cumhuriyet savcılığı tutanağındaki yazılanları kendilerinin söylemediğini iddia etti.

"PSİKOLOGDAN KORKTUĞU İÇİN"

Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu bu kez ailelere, çelişkili beyanların nedenini sordu. Aileler ise söylediklerinin aksine şeylerin tutanağa geçtiğini, öğretmen Y.D.'den asla böyle bir şey beklemediklerini söylediler. Velilerden biri de kızının ifade verirken psikoloğun kaslı, vücutlu ve iri yarı olması nedeniyle çocuğun korkarak cinsel istismar olduğu yönünde ifade verdiğini savundu. Çocukların aileleri öğretmen Y.D.'den şikayetçi olmadı.

İHBARCI ARAŞTIRILACAK

Bunun üzerine Mahkeme heyeti, ihbarın kaynağının araştırılmasını, Erzurum'dan giden müfettiş ve rehber öğretmenin duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Öğretmen Y.D., 7 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25