• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Erzurum’da ‘Dinamik Denetim Süreci’

Erzurum’da ‘Dinamik Denetim Süreci’
İçişleri Bakanlığı tarafından tüm il valiliklerine gönderilen ‘Dinamik Denetim Süreci’ konulu genelge kapsamında Erzurum’da kentin işlek bölgelerinde bulunan iş yerleri, fırınlar ve restoranlar denetlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge kapsamında Erzurum’da İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman, Vali Okay Memiş, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ile birlikte kentin işlek bölgelerinde bulunan iş yerleri, fırınları ve restoranları denetledi. Vali Memiş esnafı maske, mesafe ve hijyen konusunda uyararak “Esnafımız lokantasının açık kalmasını istiyorsa kurallara uyacak. Top esnafımızda, kurallara dikkat edelim” dedi.
“Erzurum’un çok kolaylıkla yüksek riskli gruba geçme ihtimalimi var”
Türkiye genelinde 260 bin kişilik denetim grubunun denetimlere başladığını ifade eden Erzurum Valisi Okay Memiş, “Pazartesi Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamadan sonra Türkiye’de yeni kontrollü normalleşme dönemine geçiş yaptık. 81 ilde ki vaka durumları, yoğun bakım doluluk oranları, aşılama oranları gibi kriterler göz önüne alınarak risk durumuna göre iller çeşitli kategorilere ayrıldı. Erzurum’da orta risk seviyesinde yer alıyor. Kriterler çerçevesinde bu zamana kadar kapalı olan kafeler, internet kafeler, halı sahalar, lokantalar, çay ocakları kontrollü bir şekilde açıldı. Ancak biz eğer bu kontrollü normal süreci hem devlet olarak hem de vatandaş olarak iyi yönetemezsek çok kolaylıkla yüksek riskli gruba geçme ihtimalimiz var. Türkiye genelinde 260 bin kişilik denetim grubuyla denetimlere çıktık. Esnafımızı ziyaret ediyoruz, denetimdeki amacımız vatandaşları bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve ikaz etmek. Bu ikazlarımıza devam edeceğiz. Esnafımız bizi mazur görsün biz onlara güveniyoruz onlarda bize güvensinler. Pandemi dediğimiz halise sadece vatandaşlarımızın inisiyatifine bırakılarak yönetilecek bir hadise değil. Biz onları çokta kırmak üzmek istemiyoruz. Ama vaka artışı gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorsak hepimiz kurallara uymak durumundayız. Artık top bizde, top esnafımızda. Eğer lokantasının açık kalmasını istiyorsa esnafımız, önce kurallara kendisi uyacak. Bizlerde eksikleri varsa, talepleri varsa onları karşılamaya çalışacağız. Devlet olarak biz onların yanındayız” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25