• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Erzurum 9 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

ERZURUM'DA İZİNSİZ YABAN KEÇİSİNİ VURAN O AVCIYA, 12 BİN TL TAZMİNAT CEZASI

ERZURUM'DA İZİNSİZ YABAN KEÇİSİNİ VURAN O AVCIYA, 12 BİN TL TAZMİNAT CEZASI
ERZURUM'DA İZİNSİZ YABAN KEÇİSİNİ VURAN O AVCIYA, 12 BİN TL TAZMİNAT CEZASI

Cem BAKIRCI'NIN HABERİ

Erzurum'un İspir İlçesi'nde geçtiğimiz yıl izinsiz yaban keçisi avı yaparak bir keçiyi telef ederek iki keçiyi yaralayan çiftçi Ali Ç. (49), yargılandığı İspir Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 bin 915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet etmek suçundan 12 Bin TL tazminat  ödemeye mahkum etti.

BİRİNİ ÖLDÜRDÜ, İKİSİNİ YARALADI

Bir ihbar üzerine harekete geçen İspir Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, İspir çıkışı Taşlıçay mevkiinde geçimini çiftçilik yaparak sağlayan evli 4 çocuk babası Ali Ç. grup halinde tırmanmakta olan keçilerin üzerine yarı otomatik av tüfeği ile bir kaç kez ateş açması üzerine keçilerden birini telef etti, iki keçiyi ise karın bölgesinden yaraladı. Olay yerinde gözaltına alınan Ali Ç.'ye Bin 400 TL 'idari para' cezası tebligatının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

 "ATEŞLİ SİLAHLI ÖLDÜRÜLDÜ" OTOPSİ RAPORU

Öldürülen keçilerden birine İspir İlçe Tarım Müdürlüğü'nde veteriner kontrolünde yapılan otopside "ateşli silahlı vurulduğu" tespit edildi. Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 4 bin 915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet etmek suçundan çiftçi Ali Ç. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde tazminat davası açıldı.

"BENİM AVLA BİR İLGİM YOK" DEDİ

Mahkeme'de keçileri kendisinin vurmadığını söyleyen ve suçlamaları kabul etmeyen Ali Ç.,"Benim av ile ilgim yoktur. Ateş etmesini bile bilmem. O gün o bölgede başka avcılar vardı" dedi.

YARGITAY, ONAYLARSA 12 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK

Yerel mahkeme, jandarma'nın olay yeri tutanağı ele geçen av tüfeğinin birinci derecede "Nesli tükenen ve izinsiz yasak avlanma ile yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribat" nedeniyle 'suçun sabit' olduğu gerekçesiyle Ali Ç.'yi 4 bin 915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet etmek suçundan 12 Bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

"NESİLLERİ TÜKENİYOR"

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yetkilileri, “Kaçak av konusunda büyük sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Dağ keçilerinin bu şekilde öldürülerek nesilleri tüketiliyor. İdari işlemlerin ardından Cumhuriyet Savcılıklarına 'tazminat talep ile' duyurusunda bulunuyoruz. Yaban hayvanlarının bu şekilde katledilmesine üzülüyoruz” diye konuştu.

Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararı onaması durumunda 12 Bin TL para cezasını ödeyecek.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25