• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Erzurum’da karne heyecanı

Erzurum’da karne heyecanı
Erzurum’da 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde yaklaşık 164 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Karne heyecanının yaşandığı Celal Akın İlkokulu’nda okuyan minik öğrenciler, karnelerini Vali Seyfettin Azizoğlu’nun elinden aldılar. 
Öğrencilerin merakla beklediği yarıyıl tatili başladı. Erzurum genelindeki İlk ve ortaöğretimde öğrenim gören 163 bin 972 öğrenci karnelerini alarak büyük bir heyecan yaşadı. Karne heyecanının yaşandığı Celal Akın İlkokulu’nda eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle karne töreni düzenlendi. Törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ile öğrencilerin velileri katıldı. Karnelerini dağıttığı öğrencilere tatilde okumaları için kitap hediye eden Vali Seyfettin Azizoğlu, öğrencilerden kış sporları yapmaları tavsiyesinde bulundu.
Erzurum açısından ilk yarıyıl döneminin güzel ve verimli bir şekilde geçtiğini belirten Vali Azizoğlu şöyle dedi:
“ Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yaşadığımız tüm iklimsel zorluklara rağmen çocuklarımız asla okuma sevgisinden ve okul sevgisinden vazgeçmediler. Tüm zorluklara göğüs gererek yeni bir şey daha öğrenebilirim amacıyla sabah saatlerinde hava soğukta olsa karda yağsa okullarında oldular. Öğrencilerimizin bu çektikleri zorluklarında yanlarında olan eğitim camiamızı da kutluyorum. Onlarda sabah erken saatlerinde gelen çocuklarımız üşümesin eğitimlerini en iyi şekilde alabilsin diye var güçleriyle çalıştılar”.
Öğrencilere tatil için tavsiyelerde bulunan Vali Seyfettin Azizoğlu, “ Erzurum Anadolu’nun önemli kış sporları merkezlerinden biri. Öğrencilerimize tavsiyem de yaşadıkları şehrin kıymetini bilmeleri ve bu yarıyıl tatilini kış sporları yaparak geçirmeli” dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25