• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

ERZURUM’DA “OKULUM TEMİZ”

ERZURUM’DA “OKULUM TEMİZ”
Bu standart ildeki tüm okullarda uygulanmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında pandemi döneminde tüm okullarda uygulanması koşulu ile TSE (Türk Standartları Enstitüsü) tarafından bir standart  geliştirilmiştir. Bu standart ilimizdeki tüm okullarda uygulanmaya başlamıştır.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında eğitim kurumlarında hijyen standartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzuna göre belirlenen şartları yerine getiren okullara ‘Okulum Temiz’ belgesi verilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE (Türk Standartları Enstitüsü) işbirliği ile yapılan eğitimlerle 58 öğretmen, hijyen tetkik görevlisi olarak görevlendirildi. Hijyen tetkik görevlilerince yapılan denetimlerde okullarda temizlik ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına bakılırken pandemi nedeniyle belirlenen 250’ye yakın kriterin de sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmektedir.

Şuana kadar Erzurum’da bulunan toplam 1.139 okuldan 1049’u  “Okulum Temiz” belgesi almak için başvuruda bulunmuş olup bu okullardan 907’si denetlenmiştir. Denetimi tamamlanan okullardan 504’ü “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazanmıştır.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre:"Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarını Geliştirme ve Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu" çerçevesinde okullarımız; sağlıklı, hijyenik ve salgına karşı güvenilir bir mekân olabilmesi için aralıksız çalışmaktadır. ‘Okulum Temiz’ belgesi almak için başvuruda bulunan okulların oranı yüzde 92’ye ulaşmış ve şu ana kadar 504 okulumuz ‘Okulum Temiz’ belgesi almıştır. Ayrıca diğer tüm okullarımızda da standartların tam olarak karşılanması için hijyen tetkik görevlilerinin rehberliğinde çalışmalar devam etmektedir.” denildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25