• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • Erzurum 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Erzurum’da Şehit Astsubayın Cenaze Törenine Binlerce Kişi Katıldı

Erzurum’da Şehit Astsubayın Cenaze Törenine Binlerce Kişi Katıldı
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Aydemir için memleketi Erzurum’da tören düzenlendi.

Şehit astsubayın cenaze namazına katılan binlerce kişi teröre öfke yağdırdı.Sabah Diyarbakır’dan havayolu ile Erzurum’a getirilen şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Aydemir’in cenazesi, Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi’nden alınarak törenin yapılacağı Atatürk Üniversitesi Divit Kalem Cami’ine getirildi. Cenazenin getirilmesinin ardından törene katılan vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Bu sırada tabuta sarılan şahidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit yakınları görevli askerler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Cenaze Törenine Binlerce Kişi Katıldı...

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Aydemir, Erzurum’da düzenlenen törenin ardından asri mezarlıkta toprağa verildi.Atatürk Üniversitesi Divit Kalem Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Vali Ahmet Altıparmak, AK PartiErzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Adnan Yılmaz, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Bakanı Mehmet Sekmen, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Astsubay Aydemir’in cenazesi top arabasına taşındı. Şehit babası Tahsin Aydemir ve anne Emine Aydemir evlatlarının tabutuna sarılarak hıçkırıklara boğuldu.Şehit astsubay daha sonra asri mezarlıkta toprağa verilmek üzere camiden götürüldü.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25