• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Erzurum’da Taksici Cinayetinin Failleri Yakalandı

Erzurum’da Taksici Cinayetinin Failleri Yakalandı
Erzurum’un Horasan ilçesinde öldürülen taksicinin 2 faili düzenlenen operasyonla jandarma ekipleri tarafından yakalanarak sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

Erzurum'un Horasan ilçesinde öldürülen taksicinin 2 faili düzenlenen operasyonla jandarma ekipleri tarafından yakalanarak sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı. 


12 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen olayda, Horasan'da taksicilik yapan Aziz Erol (28), akşam saatlerinde duraktan aldığı yolcularla ilçeden ayrılmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Erol'un dönmemesi üzerine ailesi durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yapılan araştırmada Aziz Erol'un kullandığı taksi ve araç içerisinde cesedi Kars'ın Sarıkamış ilçesi Karakurt yolu Akkeran mezrası mevkiinde bulundu. Yapılan olay yeri incelemesinde Aziz Erol'un 7 kurşunla öldürüldüğü tespit edildi.

Cinayetin ardından katil zanlılarının yakalanması için çalışma başlatan jandarma ekipleri özel birim oluşturdu. Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekipler tarafından başlatılan çalışmalarda ilk etapta şüpheli olarak değerlendirilen O.F. ve diğer şahısların ifadeleri alındı. O.F. isimli şüpheli alınan ilk ifadesinde; "olay tarihinde İstanbul ilinde olduğunu, olaydan 1 gün sonra Horasan ilçesine taziye için geldiğini, bunu kanıtlayabilecek şekilde elinde uçak biletlerinin bulunduğunu, söz konusu olay ile ilgili kendisinin herhangi bir bilgisinin olmadığını" beyan etmiş, bunun üzerine şüpheli serbest bırakıldı. Olaya ilişkin yapılan araştırma ve teknik çalışmalar neticesinde; şüpheli O.F.'nin, olaydan bir gün önce İstanbul ilinden kendi otomobili ile hareket ederek Erzurum ili Horasan ilçesine geldiği, olayın gerçekleştiği gün akşam saatlerinde tekrar aynı araç ile İstanbul iline gittiği, Erzurum- İstanbul güzergahı üzerinde bulunan çok sayıda kamera kayıtları üzerinde yapılan detaylı incelemeler ve diğer teknik yöntemler kullanılarak tespit edilmiş, bu tespitler ışığında, söz konusu şüpheli şahıs ve ona yardım ettiği değerlendirilen diğer 4 şüpheli yakın takibe alındı. Elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda 07 Ekim 2015 tarihinde şüpheli şahısların ikamet ettiği Erzurum-Horasan ilçesi ve İstanbul ilinde bulunan ev ve işyerlerine yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde başta olayı gerçekleştiren O.F. ve diğer 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Yapılan aramalarda adam öldürme olayında kullanıldığı değerlendirilen 1 adet ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Şahısların yapılan sorgularında şüpheli O. F., maktul A. E.'u öldürdüğünü itiraf etti. Öldürme olayında kendisine yardım eden arkadaşı D.Y. ile birlikte sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25