• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Erzurum'da tecavüz ve gaspa 43'er yıl hapis istemi

Erzurum'da tecavüz ve gaspa 43'er yıl hapis istemi
ERZURUM'da yol kenarında bekleyen N.V. (45) adlı kadını zorla araçlarına bindirerek götürdükleri dağlık alanda tecavüz ettikten sonra 900 TL'sini yağmaladıkları iddia adilen A.K. (23) ile N.B.'nin (29) 43'er yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi.

Olay, Eylül ayında merkez Yakutiye ilçesinde meydana geldi. 7 Eylül günü saat 23.30'da 155 polis ihbar hattını arayan bir kişi, Orgeneral Selahattin Demircioğlu Caddesi üzerindeki DSİ binası önünde bir kadının iki kişi tarafından zorla araca bindirilerek kaçırıldığını ihbar etti. Olay yerine giden ekipler, kadının izine rastlayamazken, 35 dakika sonra 155'i arayan N.V., kaçırıldıktan sona kendisine tecavüz edildiğini öne sürerek yardım istedi. N.V.'nin verdiği adrese giderek kadını alan polisler, Gürcükapı Polis Merkezi Amirliği'ne getirerek ifadesine başvurdu. Plakadan kamyonetin sahibi A.K. ve yanındaki arkadaşı N.B.'ye ulaşan polisler, iki kişiyi gözaltına aldı. Darbedilen N.V. için de hastaneden rapor alındı.


İfadesi alınan N.V., "Bu kişiler kamyonetle önümde durdu. İlişki tekliflerini kabul etmedim. Araçla birkaç tur attıktan sonra yanıma geldiler. Zorla beni arkadan kucaklayarak aracın içine attılar. Dağ Mahallesi'nde 'zirve' diye bilinen yere götürdüler. Burada beni döverek zorla cinsel ilişkiye girdiler. Koynumda cüzdan içerisindeki 800-900 liramı da zorla alarak gittiler. Beni kaçırdıkları ilk olay yerinde ayakkabımın tekini düşürdüm. İkisinden de şikâyetçiyim" dedi.
Suçlamaları kabul etmeyen A.K. ve N.B., N.V. ile rızası ile para karşılığında birlikte olduklarını öne sürdüler. İki arkadaş, 8 Eylül'de tutuklanarak cezaevine konuldu.


Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, N.V.'nin ifadesinde belirttiği ayakkabı kaçırıldığı bölgede bulundu. Polis ihbar hattını arayan kişinin, DSİ güvenlik görevlisini de tanık olarak dinleyen savcılık, N.V.'nin anlattıklarını doğrular nitelikte bilgiler elde etti. Olay yerine ait güvenlik kamerası görüntülerinde de N.V.'nin kaçırıldığı tespit edildi.


Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kızılateş tarafından hazırlanan iddianame 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcı Mustafa Kızılateş, A.K. ve N.B.'nin 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 18'er, 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 3'er yıldan 10'ar yıl 6'şar aya, 'birden fazla kişi tarafından gece vakti yağma' suçundan da 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. İki kişinin yargılanmasına başlanacak.

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM (DHA)

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25