• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Erzurum'da Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Erzurum'da Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Erzurum'da Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “1. Uçurtma Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. Uçurtma dağıtımında izdiham yaşanırken, dev uçurtmaları uçurmaya çalışan bazı vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Uçurtmanı Al Şenliğe Gel’ sloganıyla Abdurrahman Gazi Türbesi Mesire Alanı’nda düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntüler oluşturdu. Erzurum’da ilk kez düzenlenen festivalde uçurtma dağıtımı sırasında çocuklar arasında izdiham yaşandı. Yediden yetmişe binlerce uçurtma severin birbirinden ilginç uçurtmalarıyla katıldığı şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi. Bazı çocuklar hayatlarında ilk kez uçurtma uçururken, yetişkinler ise çocukluk günlerine dönerek uçurtma uçurmanın keyfini çıkardılar.


Yoğun katılımın olduğu uçurtma şenliğinde dev uçurtmayı uçurmaya çalışan bir vatandaş ise görsel şölen oluşturdu. Rüzgarlı havanın etkili olmasıyla dev uçurtmaya hakim olmakta zorlanan uçurtma sever, zaman zaman korku dolu anlar yaşadı. Paraşüt şeklindeki ilginç uçurtmasını havalandırmak isterken uçurtmanın hakimiyetini sağlayamaması üzerine alandaki görevliler büyük tehlike atlatırken, uçurtmayı yerde tutabilmek için ipin üzerine 5 kişi tutundu.


Erzurum’da sosyal alandaki faaliyetlerin devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1. Uçurtma Şenliği’ni başlattıklarını, bundan sonra her yıl geleneksel olarak devam edeceğini belirterek, uçurtmasını uçurdu. En yükseğe çıkan, en güzel ve en ilginç uçurtma dallarında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere bisiklet, spor kıyafeti, kol saati ve kupa verildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25