• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

ERZURUMDAN YENİ BİR SES DOĞUYOR

ERZURUMDAN YENİ BİR SES DOĞUYOR
Müzik dünyasının merkezine bir bomba gibi düşen Erzurum’un yetiştirdiği güçlü seslerden İsmail Ağace; ikinci albümü ile müzikseverlerle buluşuyor.

Kalabalık Yalnızlık isimli albümün çıkış parçası ile modern insanın yaşam tarzına bir göndermede bulunan sanatçı, etkileyici soundu ile dinleyicilerin beğenisini topluyor. Alışılagelmiş eser besteciliğinin dışında bir tarzı olan Ağace; sahip olduğu benzersiz tarzla müzik camiasında farklı bir yerde bulunuyor ve Kalabalık Yalnızlık albümün gelirlerini bütünüyle MS Hastalığı Derneğine bağışlıyor. Müziğe tutkuyla bağlı nadir sayıda sanatçıdan birisi olan İsmail Ağace, kendisi de bir MS hastası olması sebebi ile bu konuda oldukça büyük hassasiyete sahip ve somut tedavisi olmayan hastalığın mağdurlarının tedavilerinde yardımcı olabilmesi maksadıyla albüm gelirlerini bu derneğe bağışlıyor. Müzikle olan ilişkisini “yürekten” olarak tanımlayan sanatçı; müziği maddi kaygılarla değil, hayatının en önemli öğesi olduğu için yapıyor ve ticari bir kaygı taşımıyor.

Yüz binlerce kişinin takipçisi olduğu sanatçı, Kalabalık Yalnızlık şarkısı ile yine kitleleri sürüklemeye devam ediyor.

İsmail Ağace Kimdir?

1978 yılnıda Erzurum’da dünyaya gelen İsmail Ağace, çok küçük yaşlarda taşındıkları İstanbul’da hayatının neredeyse tamamını geçirmiş ve tüm eğitim hayatını burada tamamlamıştır. Baba mesleği olan kuyumculuk mesleğine çıraklık seviyesinden başlayıp, patron sıfatı ile devam etmekte olan sanatçı, müziğe olan tutkusu nedeniyle hayatının her döneminde amatör olarak müzik yapmış ilk albümünü takip eden bu albümü ile amatör bir hobi olmaktan oldukça ileriye gitmiştir. Hali hazırda müzik sektörünün butik işlerine imza atan özel sanatkarlar arasında ismi anılan sanatçının müzikal kaygıları, öncelikle ticari olmayan ve yürekten gelen eserlere imza atmak ki, eserlerinin tamamından ilk birkaç ölçü içerisinde bu hissin alınabilmesi mümkün.

İsmail Ağace; Bayram Telli üstattan Ud dersleri alarak başladığı müzik hayatına, kendi bestelerini kendisi yaparak devam ediyor. Akademik bir müzik eğitimi olmamasına karşın, aldığı harici eğitimler ile kendisini profesyonel seviyede yetiştirmiş olan sanatçı hali hazırda uzmanlık seviyesinde Ud çalmakta ve nazariyat hakimiyeti ile bestelerini yapabilmektedir.

İbrahim Erkal ile tanışmasından sonra müzik dünyasına adım atan ve albüm çalışmalarına başlayan Ağace, o zamana kadar sürdürdüğü amatör müzik uğraşlarını sanatçının da teşviki ile başka bir boyuta taşımış ve günümüzdeki seviyeye kısa zamanda tırmanmıştır.

Farklı ve Etkileyici

İsmail Ağace, bestelerini hiçbir ticari baskı olmaksızın, bütünüyle içinden gelen biçimde besteliyor. Bu sayede müzik sektöründeki endüstriyel çizginin oldukça dışında işleri üretip, müzik dünyasına farklı bir soluk getiriyor. Günümüzde prodüksiyon kaygıları ile sürdürülen müzikal çalışmaların akdine Ağace, sözlerini kendisi yazıyor ve müziğini kendisi besteliyor. Albüm yayımlama sırasında da hiçbir prodüksiyon kaygısı gütmeyen sanatçı bu sayede medyatik işlerin değil, müzikalitesi yüksek işlerin yaratıcısı olarak anılıyor.

Farklı müzikal yaklaşımı ile tür sınıflandırılması yapılması oldukça güç bir müzik türüne imza atan İsmail Ağace; Türk Sanat Müziği kökeni ile Türk Halk Müziği ezgilerini mükemmel biçimde bir araya getirip, müzik yapımcılarının almadığı bir riski alarak, beğenilme kaygısı olmaksızın mükemmele ulaşmayı hedefliyor. Dinleyici kitlesi tarafından oldukça sevilen sanatçı, sahip olduğu toplumsal duyarlılık ile de yakından takip edilen ve saygı duyulan bir müzisyen olarak isminden söz ettiriyor.

Tüm Platformlarda Dinleyicinin Hizmetinde

İsmail Ağace’nin son albümü ve çıkış parçası olan Kalabalık Yalnızlık parçasına tüm müzikal platformlardan erişilebiliyor. Ücretsiz klip yayını izlemek için sanatçının yapım şirketi olan Erken Müzik  Youtube kanalı ziyaret edilebiliyor.

Sanatçının satın alınan parçaları ve albümleri ile tüm dijital gösterim gelirleri, hiçbir istisna olmaksızın MS Hastaları derneğine bağışlanmaktadır. Bu noktada daha çok dinleyiciye ulaşmak yalnızca müzikal olarak değil, insani olarak da sanatçının hedefleri arasındadır. Çaresizlerin sesi olmak için bir adım atan ve yüreğini tüm ülkeye açan sanatçının albümlerini satın alarak ve eserlerini dijital platformlarda dinleyerek siz de bu hastalıktan muzdarip on binlerce kişiye derman olabilirsiniz. Bir derneğe bağışta bulunmak hiç bu keyifli olmamıştı diyeceğiniz bir deneyime hazırsanız, hemen İsmail Ağace albümünü satın alın ve kaliteli müzik dinlerken siz de toplumsal fayda sağlayabilirsiniz. İsmail Ağace albümlerine dijital platformlardan ve müzik marketlerden ulaşabilirsiniz.

 

Video link : https://youtu.be/pVJJY2asNpo

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25