• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Erzurumlu Şehidin Yakını Erdoğan'a Hakaretten Tutuklandı

Erzurumlu Şehidin Yakını Erdoğan'a Hakaretten Tutuklandı
Siirt'te şehit düşen Erzurumlu Recep Beycur'un akrabalarından Kazım İpek, şehidin defin töreninde Erdoğan'a hakaret ettiği için tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Siirt'te PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen 8 erden biri olan Erzurumlu Recep Beycur'un akrabalarından Kazım İpek, şehidin defin törenindeCumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanarak ceza evine gönderildi.

KARAKOLA GÖTÜRÜLMÜŞ

Geçen ay Erzurum Askeri Havaalanı'nda şehit er Recep Beycur için düzenlenen askeri törenin ardından cenaze defin için karakoluyla Karaçoban'ın Kırımkaya köyüne gönderilmişti. Burada şehit erin akrabası olduğu belirtilen Kazım İpek, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla dün iki erbaş tarafından karakola götürülmüş.

ŞEHİT YAKINLARI İSYAN ETTİ

Karakolda ifadesi alınan İpek, daha sonra savcılık tarafından devlet büyüklerine hakaret gerekçesiyle tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kazım İpek dün çıkarıldığı mahkeme tarafından devlet büyüklerine hakaret suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu karara şehidin yakınları tepki gösterdi.

"AVUKATSIZ İFADESİ ALINDI"

Daha önce de aynı törende devlet büyüklerine hakaretten gözaltına alınan şehidin diğer yakını Ömer Bulur, yaşananlara tepki göstererek ,"İddialar kesinlikle doğru değil. Tamamen iftira. Kulakları duymayan ve yaşı ilerlemiş olan Kazım İpek'in ne Cumhurbaşkanına ne de devlet büyüklerine böyle bir hakareti asla söz konusu değil. Defin töreninde bulunmayan ve daha önce hiçbir şekilde köye gelmeyen, köyden kimsenin tanımadığı iki erbaş dün köye gelerek Kazım İpek'i götürdüler. Jandarmada ve savcılıkta avukatsız ifadesi alındı. Avukatının gelmesiyle gece saatlerinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve çıktığı mahkemede devlet büyüklerine hakaretten tutuklanıp ceza evine gönderildi." dedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25