• BIST 9524.59
  • Altın 2526.18
  • Dolar 32.5817
  • Euro 34.5575
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Erzurum’un ilk Engelli Araştırma Raporu hazırlanacak

Erzurum’un ilk Engelli Araştırma Raporu hazırlanacak
21 Ocak’ta Atatürk Üniversitesi Teknokent’te başlayıp 7 hafta sürecek “Erzurum Kent Konseyi 1.Yerel Engelliler Şurasına “Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi start verdi.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkan Burhanettin Yeşilyurt ile Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu’nun göreve geldikten sonra büyük bir ivme kazanan Kent Konseyi Engelliler Meclisi yaptıkları proje, etkinlik ve girişimlerle göz doldurup adından sıkça söz ettiriyor. Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer liderliğinde çalışan Engelliler Meclisi Erzurum’da ilk kez hayata geçirilecek olan  “Erzurum Kent Konseyi 1.Yerel Engelliler Şurasını” düzenliyor.

Erzurum Kent Konseyi 1.Yerel Engelliler Şurasında 7 hafta boyunca İl’de bulunan Tüm Engelli Sivil Toplum kuruluşları, Engelli vatandaşlar, Engelli aileleri ve Engelliler ile ilişiği olan Kamu kurumları ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi buluşup Erzurum’da yaşan engellilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşüp, şehirdeki engelli sayısını, engelli istatistiksel bilgilerini araştırıp, araştırma anketleri sonuçları ile şekillenecek olan  “Erzurum’un ilk Engelli Araştırma Raporu” hazırlanacak. Şura sonucu elde edilen veri ve bilgileri rapor haline getirilip Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt ve Abdullah Keleşoğlu aracılığı ile Erzurum Milletvekillerine, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’na, Erzurum Büyükşehir Başkanı Mehmet Sekmen’e, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş’a ve ilgili birimleri sunulacak.

Şura hakkında bilgi veren Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu “Erzurum Kent Konseyi 1.Yerel Engelliler Şurası” ile oluşturulacak araştırma raporu şehirde engellilere hizmet edecek yetkililer için bir klavuz niteliğinde olacaktır dedi. Öte yandan Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, Erzurum için bir ilk niteliğinde olan engelli araştırma raporu ile şehrimizde yaşayan engelli sorunlarını, çözüm önerilerini, engelli istatistiklerini ve engelli sayılarını gün yüzüne çıkarıp Erzurum’daki engelli gerçeğine ulaşmış olacağız. Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğu ve Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, Erzurum Kent Konseyi 1.Yerel Engelliler Şurasının şehrimize hayırlı olması dileğinde bulunup, Şura çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer’e teşekkür ediyoruz dediler.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25