• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Erzurum'un yeni Milli Eğitim Müdürü kim olacak?

Erzurum'un yeni Milli Eğitim Müdürü kim olacak?
Antalya'da geçici görevle çalışan Yüksel Arslan'ın kısa süre önce Antalya'ya kadrolu atanması ile boşalan Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğüne kim müdür olacak?

Uzun süre geçici görevlerle yönetilen Erzurum'da kadrolu atama yapılacak mı?

Erzurum Milli Eğitim Müdürü iken Antalya'da geçici görevle İl Müdürü olan Yüksel Arslan'ın kısa süre önce Antalya'ya kadrolu atanması ile boşalan Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğüne kim atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in memleketi Erzurum olduğundan dolayı öncelikli olarak buna müstaşar karar verecek gibi görünüyor.

Yüksel Arslan'ın Antalya'ya görevlendirmesi ile boşalan Erzurum Mİlli Eğitim Müdürlüğüne Kayseri Milli Eğitim Müdür yardımcısı olarak görev yapan Ercan Yıldız 2016 yılı Mayıs ayında atanmıştı. 

1 yıldır Erzurum'da görev yapan Vekil müdürün şehrin başarısının artmasında çok fazla başarısının  ve gözle görünür etkinliğinin olmadığı, STK ve sivil toplumla içli dışlı olamadığı ve istişareye önem vermeyip içine kapanık bir yönetim sergilediği şeklinde eğitim camiasında ve kamuoyunda büyük bir memnuniyetsizlik var. Sadece belli siyasilerin sözünü dinlendiği şeklinde bir algı var. Son yapılan müdür ve müdür yardımcısı atamasında Erzurum Milli Eğitimine ve okullara kim veya kimler faydalı olur, okullarda kimler daha faydalı çalışmalar yapabilir? şeklinde bir yaklaşımla atama stratejisi yerine siyasilerden gelen telefonların atamada etkili olduğu yüksek puan alan yönetici adaylarının hiç bir kriter gözetilmeksizin atandığı şeklinde iddilar var. Bazı siyasilerin yakın ve tanıdıklarının 90 üzerinde puan aldığı ve bu isimlerin vekil tanıdığı ile övünmekten başka hiçbir özellikleri olmadığı bu durumun Erzurum eğitim kamuoyunda büyük tepki topladığı belirtiliyor. Sitemize bu konuda çok sayıda şikayet geliyor.

Kısacası eğitim camiası Erzurum Milli Eğitimini sahipsizlkten kurtaracak, yerinde ve zamanında etkin olabilecek eğitimin başarısı için etkin kararlar alıp uygulayacak, makam dışında eğitim camiası ile içli dışlı ve STK ve sivil topluma önem verecek en önemlisi Erzurum sevdalısı yeni bir müdürün getirilmesi isteniyor. 

Şehir dışından birisinin gelmesi kuvvetle muhtemel olduğu gibi mevcut il müdürününde olma ihtimali var. Mevcut İl Müdürünün bakanlığa daire başkanı olarak görevlendirileceği de konuşulanlar arasında.

Bazı isimler dolaşıyor ancak bunların olabileceğini tahmin etmediğimiz için isimlerini şimdilik yazmıyoruz.

Önümüzdeki 1 ay içerisinde son durumun belli olacağı bu konuda Ak Parti il teşkilatınında yeni müdür arayışında olduğu duyumlar arasında. Hatta bazı isimlerin oradada konuşulduğu dillendiriliyor.

Erzurum Eğitim Camiasının Temennisi : Erzurum eğitim camiasını projeleriyle, faaliyetleriyle ve etkinlikleriyle harekete geçirecek kaliteli bir isimin erzuruma atanması. İl müdür yardımcılığında kadronun büyük çapta değiştirilmesi elzem görünüyor. İl Müdürüne destek olacak aktif olacak uyumlu ve aktif çalışacak yeni il müdür yardımcıları gerekiyor. Ankara da oturup Erzuruma dizayn veren vekil yakınlarının erzurumdan el çekmesi çokça beliritliyor. Eğitim camiası eski bakan yakını olan bu isimden özellikle şikayetçi. En yakın okul arkadaşlarını bu isimin ilçe müdürü ve il müdür yardımcısı olarak görevlendirttiği belirtiliyor. Arkasında olduğu isimler özellikle başarısız ve etkisiz olduğu için kendisi de büyük tepki topluyor.

 Hiçbir başarısı olmayan öğretmene ve personeline tepeden bakan personeline hakaret eden azarlayan etik davarnmayan ilçe müdürlerinin değişmesi. Okul müdürlüklerini boya badana işi olarak gören öğretmene ve öğrenciye değer vermeyen resmiyeti uygulama ile gün dolduran ve öğrencilerin milli ve manevi durumlarını önemsemeyen yaptığı bazı göstermelik etkinliklerle zaman dolduran okul müdürlerin değiştirilmesi.

Faceden ve Twiterden vekil ve bürokratların resimlerini ve haberlerini paylaşıp gününü geçiren iş ve icraat üretemeyen ilçe müdürleri ve idareciler Erzurum'a değer katmıyor. Tam aksine gün kaybettiriyor. Yönettiği kurumun internet sitesinde hiçbir etkin çalışması ve faaliyeti görülmeyen idarecilerden bu şehir kurtulmalı. Aktif, enerjik ve yönettikleri ile içli dışlı istişareye önem veren idareciler gelmeli.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25