• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

ESKİ’NİN LABORATUVARI DOĞU’YA HİZMET VERİYOR

ESKİ’NİN LABORATUVARI DOĞU’YA HİZMET VERİYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü'nün Su Laboratuvarı yeni hizmet binasına taşındı.

Daha önce Su Arıtma Tesisi işletme binasında bulunan Laboratuvar yeni binasında hizmet verecek. Su Arıtma Tesisleri’nin bulunduğu alanda inşa edilen yeni laboratuvar binası 5 ayda tamamlandı. 2 katlı yapılan yeni bina 725 metrekare kapalı alana sahip.  628 bin lira maliyetli laboratuvar binasında zemin katta laboratuvar, üst katta ise idari birimler bulunuyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, suyla ilgili bütün analizlerin yapıldığı laboratuvarın ESKİ’nin akredite edilen önemli bir birimi olduğunu kaydetti. Başkan Sekmen, “Yaşam kaynağımız olan suyla ilgili analizlerin detaylı olarak yapıldığı Su Kalite Kontrol Laboratuvarı; TÜRKAK tarafından 17025 standardına göre akredite edilmiş, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde yapılmıştır. Bu önemli birimimiz mevcut olduğu imkân,  işlevsel özelliği ve yeni binasıyla Doğu Anadolu Bölgesi’ne hizmet veren bir konuma ulaşmıştır” dedi.

 

LABORATUVARIN İŞLEVİ

Başkan Mehmet Sekmen, laboratuvarın işlevsel özelliğini şöyle anlattı: “Akreditasyon belgesine sahip laboratuvarımızda; Su Arıtma Tesisi’ne giren ham su ile arıtma tesisinden çıkan çıkış suyundan her gün düzenli olarak alınan numunelerin analizleri ve su kirliliğinin en önemli parametrelerinden olan ağır metal ve organik maddelere ait tüm analizler yapılmaktadır. Ayrıca; şehrimizin diğer su kaynaklarından, çeşmelerimizden, halkımızın kullandığı musluklardan aldığımız su numunelerinin analizleri de yine bu laboratuvarımızda yapılmaktadır. Konusunda uzman mühendis ve laborantların görev yaptığı birimimizde kişi ve kurumların talepleri doğrultusunda her türlü su analizleri de gerçekleştirilerek raporlanmaktadır. Şehrimize verilen suyun günlük tüm analizleri de yine laboratuvarımızda yapılarak, sonuçları www.eski.gov.tr web sayfamızda yayınlanmaktadır.” 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25