• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Erzurum -2 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

ESTP’DEN 2016 DÜNYA GENÇLER CURLİNG ŞAMPİYONASI'NIN ERZURUM’DAN ALINMASINA TEPKİ

ESTP’DEN  2016 DÜNYA GENÇLER CURLİNG ŞAMPİYONASI'NIN ERZURUM’DAN ALINMASINA TEPKİ
Erzurum Sivil Toplum Platformu'dan sert tepki...

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından yapılan,  yazılı açıklama ile Erzurum'da yapılması planlanan 2016 Dünya Gençler Curling şampiyonası'nın  ‘terör’ gerekçe gösterilerek Dünya Curling Federasyonu (WCF) tarafından Türkiyeden alınmasına sert tepki gösterildi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu aylık Genel Kurul toplantısı Başkan A.Mustafa Güvenli başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıya Yönetim Kurulu üyeleri; M.Hanefi İspirli, Abdullah Duman, Raci Solmaz, Kürşat Beyler, Fahrettin İlter ve Abdulnasır Polat katıldı.

Erzurum’un eğitim, ekonomi, göç gibi sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı sonrası alınan karar ile yapılan açıklamada 2016 Dünya Gençler Curling şampiyonası'nın  ‘terör’ gerekçe gösterilerek iptal edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada şunlar dile getirildi;

“Türkiye’nin en güvenli illerinden birisi olan Erzurum’u ‘terör’ ile özdeşleştirme amacı taşıdığına inandığımız bu iptal kararı ile Türkiye’yi uluslar arası spor arenasında kötülemeye yönelik bir mantık güdülmüştür. Erzurum’un ismini ‘terör’ kelimesinin yanına yazdırmaya çalışmak beyhude bir çabadır. Planlanan 2016 Dünya Gençler Curling şampiyonası'nın  iptali bizi üzmüştür ama daha çok gerekçesi ile kabul edilebilir olmaktan ötedir.

Erzurum’un terör açısından hiçbir riski bulunmayan bir şehirdir ve öyle olmaya da devam edecektir. Bu şehrin insanları, kardeşliğin, dostluğun, barışın sahipleri ve örnekleridirler.

Güven ve asayişin yaşandığı Erzurum, Dünyanın özellikle Kış Sporları alanındaki önde gelen dev spor tesislerine sahiptir. Erzurum’a karşı  WCF’nin aldığı kararı çok büyük haksızlık olarak görüyor,  sportif yolla Türkiye’yi karalama amacını güden bu kararın Dünya Curling Federasyonu (WCF) tarafından yeniden ele alınması gerektiğine inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25