• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • Erzurum 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

ETSO’DA, “TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ” TOPLANTISI

ETSO’DA, “TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ” TOPLANTISI
(TOBB) ve (GGK) tarafından düzenlenen toplantıda,(TÜBİTAK) yürütülen ve yenilikçi teknoloji iş fikrine sahip girişimcilere 150 Bin TL’ye kadar hibe desteği sağlayan, ‘BİGG Garaj-Yenilikçi Anadolu Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen ve ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir, Genel Sekreter Av. Harun Delibaş ile GGK üyeleri ve girişimci adayları katıldığı toplantının açış konuşmasını, Erzurum GGK Başkanı ve ETSO Meclis Üyesi Haktan Ömeroğlu yaptı. Konuşmasında girişimciliğin önemine değinen Ömeroğlu toplantıya katılan genç girişimci adaylarına, “Zengin olmak istiyorsanız girişimciliği göz ardı edemezsiniz.” dedi.

Türkiye’nin en büyük potansiyelinin, 78 milyon nüfusunun yarıya yakınını teşkil eden genç nüfusu olduğunu ifade eden Ömeroğlu şunları söyledi; “Dünyada en büyük 10 ekonomiye sahip hiçbir ülke bizim kadar genç nüfusa sahip değil… Genç girişimler kurulları olarak amacımız; bünyemizdeki bu genç nüfusu harekete geçirmek, rol model olarak onlara dinamizm kazandırmak ve ülkemize bir katma değer sağlamaktır. Ülkemiz 2023 hedeflerine ancak üreterek, dünya ile daha fazla entegre olarak ulaşabilecektir.”

Erzurum’un, girişimciliğe yönelik hibe desteklerinden minimum düzeyde faydalanan iller arasında olduğunu vurgulayan Ömeroğlu, “Artık şehrimizin üreten, istihdam eden, katma değer sağlayan, devletten bekleyen değil, devlete katkı yapan iller arasında yerini alması lazım. Bunun için özellikle girişimciliğe ve Ar-Ge’ye verilen desteklerden azami ölçüde faydalanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik Birimi Müdürü Şevket Özer Kürkçüoğlu, TÜBİTAK’ın ‘BİGG Garaj-Yenilikçi Anadolu Projesi’nin tanıtımını yaptı. Yenilikçi iş fikri sahibi girişimci adaylarını teşvik etmek amacıyla başlatılan, TÜBİTAK BİGG (Bireysel Genç Girişimci) Programı’nın, Türkiye’nin dört bir yanındaki teknolojik girişim projelerine karşılıksız olarak 150 bin TL hibe desteği sağlayan bir girişimci destek programı olduğunu ifade eden Kürkçüğlu, teknoloji konusunda özgün fikri olan, ancak yeterince destek ve kaynak bulamayan girişimcilerin teknoloji girişimciliğine, “TÜBİTAK 1601 Programı” kapsamında desteklenen BİGG GARAJ ile Anadolu`da başlayabileceklerini söyledi.

ETSO’daki toplantıya katılan girişimci adayları soru-cevap bölümünde Şevket Özer Kürkçüoğlu’dan merak ettikleri konularda detaylı bilgiler aldılar.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25