• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR AK Parti’den  Milletvekili aday adayı oldu
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Görevinden istifa eden Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR ‘in aday adaylığı başta Horasan olmak üzere çevre ilçelerde sevinçle karşılandı.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin Erzurumluya ve Ülkeye hayırlı olmasını dileyen AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR  , “24 Haziran’da yapılacak olan seçimde aday adayı oldum. Bugüne kadar edindiğim deneyimimden sonra Erzurum’umuza ve Ülkemize biraz da siyasette hizmet etmeyi düşünüp, bu amaçla da yola çıktım. Ben Erzurum Horasan doğumluyum. İlk, orta ve liseyi Horasan’da bitirdim. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden birincilikle mezun oldum. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı olarak görev yaparken 24 Haziran seçimleri için görevimden istifa ederek AK Parti Milletvekili aday adayı oldum. Her şeyin hayırlı olmasını diliyorum’ diye konuştu.

Prof. Dr. ÖZDEMİR, 1 Kasım 2015 seçimlerinde de AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmuştu.

Prof. Dr. ÖZDEMİR kimdir?

Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR,  Erzurum/Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Horasan'da tamamladı. 1992 yılında Horasan Lisesi'nden, 1996'da Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Araştırma görevlisi, 2002'de yardımcı Doçent, Ocak 2008'de Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalında Doçent,  2013'de Nükleer Fizik Anabilim Dalında Profesör olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR,  SCI (Science Citation Index) kapsamındaki bilimsel dergilerde 63'den fazla bilimsel makalesi, yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarda sunulmuş 75 civarında bildirisi mevcuttur. SCI kapsamındaki 57 makalesi TÜBİTAK Teşvik Primi almıştır ve makalelerine 750'dan fazla atıf yapılmıştır. Prof. Dr. Yüksel Özdemir  2002-2003  yılları arasında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığı, 2003-2007 yılları arasında ise Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yürüttü.  2009 yılında Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne atandı. Türkiye Deprem Şurası Üyeliği ve  Amerikan Fizik Derneği (APS) üyeliği devam etmektedir. Türk Fizik Derneği Atatürk Üniversitesi Temsilciliği görevi devam etmektedir.

Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR  23 BAP projesinde araştırmacı olarak çalışmış ve başarıyla bitirmiştir. Devam etmekte olan bir TÜBİTAK projesi olup,  8 BAP  projesinde de  proje yürütücüsüdür.  İki Lisansüstü seviyede Amerika’da Nova Science Publisher’da (İngilizce basımlı), bir diğeri Lisans seviyesinde yurtiçi (Türkçe basımlı) ve popüler bilim kitabı olan Bilime Yön Verenler isimli  (Türkçe basımlı),  dört kitabı bulunmaktadır.   Yurtdışında basılmış kitapları NÜKLEER SANTRALLERİN GÜVENLİĞİ üzerinedir.  Türkçe basımlı bir kitabı da yabancı dile çevrilmiştir. Yöneticiliğinde beş yüksek lisans  ve üç doktora tezi tamamlatmış,  sekiz yüksek lisans ve  altı doktora öğrencisi de tez aşamasında devam etmektedirler.  Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, 2000  yılında  en fazla yurt dışı yayın bazında ilk olarak verilen Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Fen Bilimleri Ödülü ve "Protective effects of amlodipine and lacidipine on ovariectomy-induced bone loss in rats"   çalışması ile   Tıp  alanında önemli olan 2008 yılında Tıp Araştırma Ödülünü  almıştır. 

Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, 2012  yılında   Kitap Dalında Birincilik Ödülünü  ve   2012  yılında  tescili onaylanan  2008/07241 nolu L Tipi Kalsiyum  Kanal Blokörlerinin, Osteoporoz’un Tedavisi   ve/veya   Önlenmesinde   Kullanımı"  Patentinin    sahibidir.  Bu ilaç üretimi için  yapılan bilimsel çalışma  2013 yılında  Patent Dalında Birincilik ödülüne  layık görülmüştür. Ayrıca  2013  yılında  en iyi Doktora Tezi  danışmanlığı kapsamında birincilik ödülünü almıştır. 2017 yılında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının Erzurum İl temsilcisi olarak atanmıştır. Ayrıca Nükleer Fizik Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 24.01.2017 tarihinde Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığına Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK)  2547 sayılı kanunun 16. Maddesinin (a)  fıkrası gereğince Asaleten atanmıştı. Prof. Dr. Yüksel Özdemir, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

  • Yorumlar 9
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25