• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

FUAR MERKEZİ İNŞAATI KIŞA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

FUAR MERKEZİ İNŞAATI KIŞA RAĞMEN DEVAM EDİYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Fuar Merkezi’nin inşaat çalışmaları ağır kış şarlarına rağmen devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Yatırım Şube Müdürlüğü ekipleri, ağır kış şartları ve dondurucu soğuk havaya rağmen Fuar Merkezi’nin 2016 yılı içerisinde tamamlana bilmesi için yoğun tempoyla çalışmalarını sürdürüyor. Fuar Merkezi, yaklaşık 16 bin metrekare alan üzerine A-B-C-D Blok olarak inşa ediliyor. B-C-D Bloklar firmaların ürünlerini sergileyecekleri alanlar, A Blok ise çocuk oyun alanı olarak hizmet verecek. Fuar Alanı’nda hizmete sunulacak B Blok 3 bin 440 metrekare, C Blok 2 bin 800 metrekare, D Blok 2 bin metrekare alandan oluşurken, A Blok ise 3 bin 744 metrekare olacak. Temel atma işlemlerinden sonra çelik konsilasyonun ankraj işlemleri kısmen tamamlanırken, A Bloktan başlanılarak çelik kolonların dikim ve montajı yapılıyor.

SEKMEN, “FUAR MERKEZİ BÖLGEYE VE KOMŞU ÜLKELERE HİTAP EDECEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Fuar Merkezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Erzurum’un ticaret, sanayi, kültür ve turizm şehri olarak hizmet vermesini arzu ettiğine vurgu yaparak şunları kaydetti: "Erzurum, bundan 50 yıl önce doğunun ticaret merkezi konumundaydı. Hayvan yetiştiriciliği ve hayvansal ürünlerde de önemli bir yere sahipti. Maalesef bu ticari yarışta geri kaldık. Ama son yıllarda Erzurum, turizm ve spor tesisleşmesinde, altyapıda, ulaşım ve enerji sektörlerinde farklı bir konuma doğru ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de, yapmakta olduğumuz yatırım ve hizmetlerle Erzurum’u olması gereken konuma yükseltme gayreti içerisindeyiz. Zaman zaman, ’Yapabilecek misiniz’ sorusuyla karşılaşıyoruz. Bu eserleri yapanlar insanlar olduğuna göre, plan ve program yapılırsa ulaşılamayacak hiçbir nokta yoktur. Yeter ki planlamanız, programlamanız, azminiz ve gayretiniz olsun. Erzurum’u, Kültür-Fuar- Kongre ve Spor Merkezi Projesi ile ticaret, sanayi ve kültür alanlarında önemli bir konuma getireceğiz. Yapılmakta olan ve yapacağımız yatırımlarla Erzurum’u zirveye taşımayı hedefliyoruz.  Bu Fuar Merkezi’nde 15 günde bir fuar tertiplenecek, çünkü burası çok hareketli bir bölge. Sadece Erzurum’a değil, bölgedeki onlarca vilayete ve ülkeye de hitap edecek" 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25