• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Erzurum 1 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Genç mucitler hünerlerini sergiledi

Genç mucitler hünerlerini sergiledi
Erzurum'da, farklı illerden öğrencilerin kodlama, robotik ve bilim temalı faaliyetler kapsamında ürettiği ürünlerin sergilendiği "Erzurum Bilim Fuarı" Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde başladı.

 "Bilimin Işığında Yürüyen Gençlerimizle Gurur Duyuyorum" 
Açılış programının ardından kurulan sergi alanlarını ziyaret eden ve Atatürk Üniversitesi olarak yer aldıkları stant ile bu fuara oldukça önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Gençlerimize destek olunduğu zaman teknoloji alanında oldukça başarılı projeler geliştirdiklerini gözlemliyoruz. Yerli ve milli olgusuyla hareket eden ülkemiz için bu çalışmalar çok önemli ve umut verici. Üniversitelerin donanımlı, hevesli ve heyecanlı öğrencilere ihtiyacı var. Bilimin ışığında yetişen gençlerin üniversitelerin başarı çıtasını yukarıya taşıyacak yegâne unsur olduklarını unutmamalıyız” dedi. 
Her yaş grubunda farkındalık oluşturmak için bu fuarların düzenlendiğini aktaran Çomaklı: “Bugün burada genç kardeşlerinize fırsat verildiği zaman ürettikleri projeler ile ne kadar başarılı işlerin altına imza attıklarını görüyoruz. Farklı yerlerden gelerek başarılı projelerle Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde buluşan ve bizleri gururlandıran genç mucitlere, onların mimarları olan ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. 
Öğrencilerin düzenlediği çeşitli etkinliklerle renkli anlara sahne olan Erzurum Bilim Fuarında 86 stant görücüye çıkıyor. Bu stantların 70 tanesinde Erzurum'daki okullarda yapılan çalışmalar sergilenirken, 16 standda diğer il ve ilçelerdeki okulların çalışmaları sergileniyor. 
Genç mucitlerin çalışmalarının yer aldığı Erzurum Bilim Fuarı 12 Haziran’da sona erecek. 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25