• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • Erzurum 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaları geliyor! Son dakika kararı, 81 ilde resmen değişti! Ve başlıyor, artık...

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaları geliyor! Son dakika kararı, 81 ilde resmen değişti! Ve başlıyor, artık...
Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaları geliyor. Son dakika kararı. Dünyada ve Türkiye'de koronavirüs vaka ve ölüm sayıları artmaya devam ediyor. Bunun sonucu olarak tedbirler ve yasaklar yeniden uygulanmaya başlıyor.

Türkiye'de resmen değişti. Yeni karar açıklandı. Tüm illerde belli oldu. O illerde yaşayanlar dikkat. Patlama yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka sayısını ve koronavirüs tablosunu gösteren haritayı paylaştı. Birçok yerde alarm çanları çalıyor. İşte detaylar...

Son dakika açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel koronavirüs vaka haritasını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Buna göre, son 24 saatte 350 bin 163 Kovid-19 testi yapıldı, 21 bin 177 kişinin testi pozitif çıktı, 195 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 34 bin 290 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 80,61, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 90,28 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 119 milyon 327 bin 719 doza yükseldi.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il, Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

619a7a4ed90837b6d34b378e.jpg

59 İLİMİZ VAR 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "İlk doz aşılanmada kısa sürede başarı elde ettiği halde, ikinci doz oranı yüzde 65'in altında kalan 8, yüzde 80'in altında kalan 59 ilimiz var. Aşılanmada halen kararsız olanlara hatırlatmak istiyoruz, İnsanlık aşıda istekli. Aşılanma oranı düşük ülkeler, aşı tedarik edemeyen ülkelerdir."

Öte yandan Bakan Koca, sosyal medya hesabından, her 100 bin kişide Kovid-19 vaka sayılarını paylaştı.

Buna göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayıları 6-12 Kasım arasında İstanbul'da 308,22, Ankara'da 241,38, İzmir'de 68,74 oldu.

Bu sayılar bir önceki hafta (30 Ekim-5 Kasım) her 100 bin kişide İstanbul'da 307,40, Ankara'da 287,04, İzmir'de 69,61 olarak kayıtlara girmişti.

619a7a4ad90837b6d34b3754.jpg

VAKA SAYISI EN FAZLA ARTAN 10 İL! 
Koca, vaka yoğunluğu en fazla artan illeri de "6-12 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz:

Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana, Bartın." sözleriyle açıkladı.

YASAKLAR GERİ GELİYOR 
Öte yandan koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayılarının artışa geçtiği Avrupa ülkelerinde, sokağa çıkma yasağı geri döndü. Hafta içinde aşı olmayanların sokağa çıkmasını yasaklayan Avusturya, 20 gün sürecek tam kapanmayı açıkladı.

İTALYA 
Aralık ayı sonundaki Noel tatili öncesinde salgının hızını yavaşlatmayı hedefleyen İtalya "yeşil paso" olarak bilinen Covid-19 sağlık kartı uygulamasını sıkılaştırdı.Buna göre bütün taksi sürücülerinin yeşil pasosu olacak ve yolcularından sağlık kartını göstermesini isteyecek. Yolcu sayısı da iki kişi ile sınırlı olacak. Yeni tedbirlere göre hem taksilerde, hem de trenlerde yolculardan birinin Covid-19 belirtisi göstermesi halinde araçlar durdurulabilecek.

UKRAYNA 
Ülkede salı günü Covid-19 bağlantılı can kaybı 832 gibi rekor bir düzeye ulaşınca Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy iki doz Covid-19 aşısı olanlara 1000 grivna (yaklaşık 33 euro) para verileceğini açıkladı.

AVUSTURYA 
Ülkede 15 Kasım gece yarısı aşı olmayan vatandaşlar için ulusal kapanma uygulaması yürürlüğe girdi. 12 yaşından büyük Covid-19 aşısı olmayan kişilerin yalnızca işe, eğitime, temel ihtiyaç alışverişine ya da yürüyüşe gitmesine izin verilecek.Sokaklarda rastgele kontrollerle uygulama denetlenecek. Kuralı delenler için bin 450 euroya kadar para cezası kesilebilecek.

ALMANYA 
Almanya'da vaka sayısı yükselişte. Son yedi gün içerisinde her 100 bin kişide 303 yeni vaka tespit edildi.Başkent Berlin'in de içinde bulunduğu Brandenburg eyaleti negatif Covid-19 testi olsa dahi aşılanmamış kişilerin restoran, müze ve diğer kamu alanlarına girişini tamamen yasakladı.Başbakan Angela Merkel, cumartesi günü halka seslenerek özellikle kararsızlardan aşı olmalarını rica etti.

HOLLANDA 
Yaz aylarında Covid-19 kısıtlamalarını tamamen kaldıran ülkelerin başında gelen Hollanda son dönemde artan yeni vakalarla başa çıkmakta zorlanıyor.Günlük yeni vaka sayısının 16 bini geçmesi üzerine hükümet cumartesi gününden itibaren kısmi kapanma uygulamasına geçerek üç hafta boyunca bar ve restoranların akşam saat 8'de kapanması talimatını verdi.

BELÇİKA 
Covid-19 sebebiyle hastaneye artış oranının haftada yüzde 30 arttığı, yoğun kamım ünitesindeki hasta sayısının 500'ü geçtiği ülkede hükümet tedbirleri sıkılaştırma takvimini öne çekti.Belçika yaklaşık bir ay kadar önce yeni bir dalga yaşamış, hükümet o dönemde getirdiği tedbirleri birkaç hafta sonra gevşetmişti.

İSVİÇRE 
Cuma günü yaklaşık 4 bin yeni vakanın kayda girmesi üzerine İsviçre Covid-19 Görev Gücü, bu kış 300 binden fazla Covid-19 hastasının hastaneye yatabileceğini açıkladı.

YUNANİSTAN 
Yunanistan'da çoğu lokanta ve kafeterya, Covid-19'la mücadele kapsamında uygulanan kısmi kısıtlamalar ve artan maliyetler nedeniyle kepenklerini kapattı.Restoran Sektörü İşletmecileri Federasyonunun (POESE) Yunanistan genelinde yaptığı çağrıya uyan restoran ve kafe sahipleri, işletmelerini 24 saatliğine kapatma kararı aldı.

DANİMARKA 
Kuzey Avrupa ülkesi Danimarka, vakalardaki artış nedeniyle cuma günü Covid-19'u “sosyal açıdan kritik bir hastalık” olarak tanımladı ve dijital geçiş kartı uygulamasını yeniden başlattı.Gelecek aydan itibaren gece kulüpleri, kafeler veya restoranlardaki kapalı mekanlarda oturmak için hükümet tarafından tanınan geçerli bir geçiş kartı zorunluluğu getiriliyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25