• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 14 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Halı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Halı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Halı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Evimizin içerisinde en fazla ayak bastığımız eşyadır halı .  İyi bir halı için, satın alırken, kaliteli, sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlamak adına birkaç detaya değinmekte fayda görülür.

Bir halının kaliteli olup olmadığını anlamak için öncelikle desen ve işlemelerini kontrol etmek gerekir. İşlenmiş olan desenlerde mükemmellik ve simetrik uyumlar söz konusu ise, bu durum bizlere ürünün iyi bir işçiliğe sahip olduğunu gösterir. İşçiliğin yanı sıra, halı için kullanılan malzemenin içeriği dikkatle incelenmelidir. Halı için kullanılan ipek ve yünün kaliteli olup olmadığı bizlerin teknik yeterliliğiyle tam olarak anlaşılmasa da, benzer tasarım ve modelleri karşılaştırarak bu sorunu başarıyla çözebilirsiniz.

Halı seçimi esnasında belki de hepimizin en fazla dikkat etmiş olduğu unsur, ürünün bizlere sunduğu ekonomik boyutlarıdır. Zira her çeşit bütçe ve kesime hitap edebilecek tasarım modellerine sahip olan halılarda el emeği ve kullanılan malzemenin kalitesi de bu durumu faklı açılara taşımaktadır. Lakin iyi bir halı sahibi olabilmenin en basit yolu, ekonomik avantajlarla birlikte halının sizin yaşamınıza sağlayacağı uyumu test etmenizle olacaktır.

Halıların uzun ömürlü olmaları biraz da ipliklerinin kalitesine bağlıdır. Polyamid ( naylon ) poliplopiren, polyester, Akrilik ve yün iplik türleriyle oluşturulan halı modellerinde, sağlık, kullanış ve güvenilirlik farklılık ile kaliteli boyutlara çıkarılmaktadır. Bol seçenekler ve birbirinden özel desenleriyle halı seçimi yapmak ve akabinde memnun olmak için http://www.evmora.com/hali adresimizi  inceleyebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25