• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Erzurum 0 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu Erzurum'da

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu Erzurum'da
Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, memleketi Erzurum’da esnaf ve sanatkarlar odası başkanları ile bir araya geldi.

Ekonomik gelişmelerde siyasi istikrarın önemli olduğunu belirten Taşkesenlioğlu, “İstikrarın sürmesi için üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.Erzurum Evleri’ndeki esnaflarla tanışma toplantısına Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, ve oda başkanları katıldı. Amaçlarının tanışma ve esnafların sorunlarını dinlemek olduğunu söyleyen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu memleketinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.Esnaf ve sanatkarlara en fazla desteğin Halkbank tarafından verildiğini söyleyen Ali Fuat Taşkesenlioğlu, faiz artışlarına rağmen esnaflara verilen kredilerdeki faizlerde bir artış yapmadıklarını söyledi. “Yükselen faizleri esnafımıza yansıtmadığımız gibi aldığımız komisyonu da 2014 Mart ayında yüzde 1’den yarıma indirdik” diyen Taşkesenlioğlu, 2015 yılı sonuna kadar 400 bin esnafa 10 Milyar TL kredi kullandırmayı amaçladıklarını ifade etti.Faiz desteğinin dışında vergi muafiyeti gibi başka avantajlarda sunduklarını vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Hazine faiz desteği ile esnafa yansıyan faizlerin 1 yıla kadarki vadelerde yüzde 4, 1 yıldan uzun vadelerde yüzde 5 seviyelerinde olduğunu belirtti.

“ERZURUM’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Erzurum’a pozitif ayrımcılık yaptıklarının altını çizen Taşkesenlioğlu, “2002 yılında Erzurum’a baktığımızda 529 esnafımıza sadece 471 bin TL tutarında kredi bakiyesi kullandırıldığını g örüyoruz. 2015 yılı Mart oyu sonu itibariyle ise bu rakam 2 bin 785 esnafımız için toplam 103 milyon TL’nin üzerine ulaştı. Bu yaklaşık 220 katlık bir artışa tekabul ediyor. Türkiye genelindeki artışımız 91 kat. Erzurum’a biraz daha pozitif ayrımcılık yapmışız ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.Kaybolmaya yüz tutmuş meslek gruplarına da büyük destekler sağlayacaklarını kaydeden Taşkesenlioğlu, “Esnafların bankası olarak kaybolmaya yüz tutmuş meslek gruplarımıza yüzde sıfır faizle azami 150 bin TL’ye kadar finansman sağlıyoruz. El dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef boya, ahşap kakma işlemleri, oltu taşı işçiliği, keçecilik gibi pek çok alanda esnafımıza destek oluyoruz” dedi.

“EKONOMİK İSTİKRARI SÜRDÜRMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Verilen tüm desteklerin ekonomik istikrardan geçtiğini savunan Taşkesenlioğlu, “Bahsettiğimiz tüm desteklerde ekonomik istikrarın büyük önemi var. Ekonomik istikrarı sağlayan en önemli unsur da siyasi istikrardır. Bu çalışma ve desteklerimizin daha ileri boyuta taşınması için bu ekonomik istikrarın sürmesine ihtiyaç vardır. Hepimizin bu ekonomik istikrarın sürmesi için üzerimize düşeni yaparak var gücüyle çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.Verilen kredilerde istenen kefillerin esnafı mağdur ettiğini belirten Erzurum Matbaa-Kırtasiye Ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Bizden ipotek dışında 2 kefil isteniyor. Esnaf bu durumda kefil bulmakta oldukça zorlanıyor. Esnafın yüzde 40’ı yakın takipte, yüzde 35’i ise uzak takipte. Yaşanan mağduriyetlerin çözülmesi gerekiyor” dedi.Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Halkbank Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ederek, “Bizler bir araya geldiğiniz için ve sağladığını desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25