• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Erzurum 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Hasan Pulur hayatını kaybetti

Hasan Pulur hayatını kaybetti
Türk basınının duayen isimlerinden Hasan Pulur 83 yaşında hayatını kaybetti. Pulur, uzun zamandır hastanede tedavi görüyordu.

*Fotoğraf / Hürriyet Arşivi

OLAYLAR VE İNSANLAR

1961 yılında Milliyet gazetesinde başladığı 'Olaylar ve İnsanlar' adlı köşesini 1979-86 yılları arasında Hürriyet gazetesi ve 1986-88 yıllarında Güneş gazetesinde sürdüren Pulur, 1988'den beri ise Milliyet gazetesinde yazılarına devam ediyordu.

Hasan Pulur eşini kaybettikten sonra Ayşe Arman'a konuşmuştuHasan Pulur eşini kaybettikten sonra Ayşe Arman'a konuşmuştu

35 YIL ÖNCE BUGÜN YAZDIĞI YAZI


*29 Kasım 1980 / Hürriyet Gazetesi

Pulur, 1988'de Milliyet'te başladığı görevine son gününe kadar devam ettirdi.

Pulur'un yazıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın yarışmalarında başarı ödülleri kazandı.

*Hasan Pulur, oğulları Bülent, Korkut ve eşi Meral Pulur ile… / Fotoğraf: Hürriyet Arşivi

EŞİNİ VE OĞLUNU KAYBETTİ

13 Şubat 2007'de 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u kaybetti. Oğullarından Korkut Pulur 17 Ağustos 2010 tarihinde kanser hastalığı yüzünden 53 yaşında hayatını kaybetti.

‘HAYAT BÖYLE BİR ŞEY’

 Hasan Pulur'un oğlu Bülent Pulur da uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören babasının bugün vefat ettiğini söyleyerek, "Organ yetmezliği diyebilirim. Tansiyonu çok düştü, ona bağlı kalp krizi nedeniyle kaybettik. Üzgünüz, ne yapalım hayat da böyle bir şey. Sağ olsun Kemal Bey de geldi bizi mutlu etti. Diyecek başka bir sözüm yok" diye konuştu.      

KILIÇDAROĞLU: BASIN EMEKÇİSİ BİR ÇINARIN DAHA ARAMIZDAN AYRILMASININ HÜZNÜNÜ YAŞIYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Basınının usta kalemi Hasan Pulur’un vefatına ilişkin bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yayınladığı mesajında, "Basın emekçisi bir çınarın daha aramızdan ayrılmasının hüznünü yaşıyorum. Mekanın cennet olsun Hasan Pulur. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

ALTAN ÖYMEN: TÜRK BASIN MENSUPLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİM

"Çok uzun yıllar beraber çalıştığım bir arkadaşım. Bir de Türk basınının çok değerli bir insanıydı. Bir çok kademede çalıştı, muhabirlikten yazı işleri müdürlüğüne kadar. Aslında ‘olaylar ve insanlar’ diye başlamıştı Milliyet’te. Çok okunan ilgiyle izlenen bir yazardı. Yani insan bu gibi hallerde ne söyleyeceğini şaşırıyor. Yazılarında da espriler fıkralarla, hep aranan bir yazardı. Hürriyet’te de Milliyet’te de uzun süre bulundu. Bütün Türk basın mensuplarına başsağlığı dilerim. Bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PULUR AİLESİ'NE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Türk Basınının usta kalemi Hasan Pulur'un ailesine taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Hasan Pulur'un oğlu Bülent Pulur'u telefonla aradı. Gazeteci Hasan Pulur'un vefatından müteessir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve medya camiasına başsağlığı dilediği öğrenildi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25