• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

HAVA MEYDAN KOMUTANI’NINDAN MEHMETÇİK VAKFI’NA ZİYARET

HAVA MEYDAN KOMUTANI’NINDAN MEHMETÇİK VAKFI’NA ZİYARET
Erzurum Hava Meydan Komutanı Hv.Piyade Albay Serkan CANBULAT, TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilicliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette vakfın faaliyetleri hakkında kısa bilgi sunan Topdağı, ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettikten sonra içinde bulunulan Vekâleten Kurban Bağış dönemiyle ilgili olarak da özetle şu bilgileri verdi:

“TSK Mehmetçik Vakfı 1995 yılından itibaren yapmış olduğu vekâleten kurban kesim faaliyetini bu yıl da halkımızın güvenine layık bir şekilde gerçekleştirecektir. Bu maksatla Mehmetçik Vakfı, 17 Temmuz 2018 tarihi itibariyle başlattığı vekâleten kurban bağışı kabulüne devam ediyor. Bir hisse kurban bedeli 990 TL’dır.

Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır.

Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak dağıtılacak, taze et verilemeyen şehit ailesi ve gaziler ile arzu eden bağışçılarımıza da kurban etinden yaptırılan kavurma gönderilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığının konuyla ilgili tebliğinde özetle “kurban ibadetinin yerine getirilmesi için kurban temin edilmesi ve kurbanın kesilerek kanının akıtılması gerektiği” belirtilmektedir. Söz konusu tebliğe uygun olarak, Mehmetçik Vakfına yapılan her kurban bağışı için kesim yapılacağını dikkatinize sunarız.

Ayrıca; TSK Mehmetçik Vakfı’nın, vatandaşlarımızın kendi irade ve arzuları ile yaptıkları vekâleten kurban bağışlarını kabul ettiğini, başka kişi, kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekâleten kurban bağışı toplama yetkisi vermediğini bilgilerinize sunarım.”

Albay CANBULAT ise; “Mehmetçik Vakfı’nın; vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizin geride kalan yakınlarına ve kahraman gazilerimize sosyal ve ekonomik destek sağlayarak sosyal adalete ve toplumsal barışa katkı sağladığını yaşanan örnekleriyle gördüklerini; böylesine ulvi bir görevi yerine getiren TSK Mehmetçik Vakfı’nı desteklemenin önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu” ifade ederek vakıf çalışanlara yerine getirdikleri bu önemli görevde başarı dileklerini iletti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25