• BIST 9645.02
  • Altın 2412.297
  • Dolar 32.5798
  • Euro 34.7928
  • Erzurum 16 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

HOCALARIN HOCASINDAN MEHMETÇİK VAKFI’NA ZİYARET

HOCALARIN HOCASINDAN MEHMETÇİK VAKFI’NA ZİYARET
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ünal NARMANLIOĞLU, TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi’nde başladığı akademik hayatını İzmir Dokuz Eylül ve Yaşar Üniversitelerinde sürdüren ve emekli olduktan sonra da öğretim üyeliği görevine devam eden, halen İzmir Yaşar Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora programlarında dersler veren İş Hukukunun duayen hocası, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ünal NARMANLIOĞLU, TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Prof. Narmanlıoğlu’na; Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğretim görevlisiyken 1990 yılında emekli olan ve halen Erzurum Barosunun en kıdemli avukatı olarak mesleğini sürdüren Av. Sadrettin HAŞILOĞLU ile Av.Harun DELİBAŞ ve Halk Enerji Bölge Müdürü Selçuk SOMUNSU eşlik etti.

Vakıf Erzurum Temsilcisi Emekli Albay Sabri TOPDAĞI, ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ettikten sonra vakfın faaliyetleri hakkında kısa bir sunum yaptı. Topdağı özetle şu bilgileri verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yapan erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 17 Mayıs 1982 tarihinde kurulmuştur. Vakıf, kurulduğu günden bu yana 51.686 Mehmetçik ve Mehmetçik yakınına, bugünkü değeriyle yaklaşık olarak toplam 765.498.313 TL yardım yapmıştır. Halen vakfın yaptığı yardımların miktarı aylık yaklaşık 8 milyon 250 bin TL’dir. Vakfın yaptığı bu yardımların kaynağının sadece vefakâr bağışçılarımız olduğunu da vurgulamak isterim.”

Prof. Narmanlıoğlu da Mehmetçik Vakfı’nın faaliyetlerini yakından izlediğini ve TSK Mehmetçik Vakfı’nın; bağışçılarına, yaptıkları bağışların doğru yere ulaştırılmasının huzurunu yaşattığını ifade ederek şunları söyledi:

Vakıf; ülkemizin güvenliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için her türlü koşulda canla başla görev yapan kahraman Mehmetçiklerimizden hayatını kaybedenlerin geride kalanlarına, malul olanların kendilerine ve çocuklarına toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülüğümüzü, bizim adımıza yerine getiriyor, onlara sosyal ve ekonomik destek sağlıyor.  TSK Mehmetçik Vakfı’nı desteklemenin bir vatandaşlık görevi olduğuna inanıyorum. Faaliyetleriyle ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunan bu vakfın temsilciliğini ziyaret etmiş olmaktan çok büyük mutluluk duydum.” 

Ziyaret, Prof. Narmanlıoğlu’nun ziyaret defterini imzalaması ve toplu hatıra fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25