• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Erzurum -1 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Horasanlı Halil İbrahim "Çığlıkla" Hayatta Kaldı

Horasanlı Halil İbrahim "Çığlıkla" Hayatta Kaldı
Erzurum'un Horosan ilçesinde, sobaya döktüğü tinerin tutuşmasıyla alevler içinde kalarak ağır yaralanan ve çığlıklarını duyup yardıma gelen vatandaşlarca kurtarılan lise öğrencisi Halil İbrahim Sarıgül, iyileşeceği günü iple çekiyor.

Horosan Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Halil İbrahim Sarıgül, yaklaşık 20 gün önce, okul çıkışı, ilçenin Meydan Mahallesi'ndeki babasına ait demir doğrama atölyesine geldi. Babasının iş yerinde olmadığı sırada ısınmak amacıyla içinde az miktar köz olan sobanın daha iyi yanmasını sağlamak isteyen Sarıgül, sobaya koyduğu odunları tiner dökerek tutuşturmaya çalıştı.

Tinerin bir anda alev almasıyla elbiseleri tutuşan ve vücudunda ağır derecede yanıklar oluşan Sarıgül, hissettiği acıyla çığlık atmaya başladı. Sarıgül'ün elbiselerindeki alevler, iş yerindeki kardeşi ve çığlığını duyarak iş yerine gelen esnaf tarafından söndürüldü.

Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Sarıgül'ün vücudunda ciddi yanıklar olduğu anlaşıldı. Tedavisi süren ancak yaşadığı korku zaman zaman rüyalarına giren Sarıgül, bir an önce iyileşeceği günü bekliyor.

Halil İbrahim Sarıgül, okul çıkışı babasının demir atölyesine gittiğini belirterek, "Soba sönmek üzereydi, biraz odun attım. Daha sonra tiner döküp sobayı alevlendirmek isteyince tiner tenekesi alev aldı. Üzerime tiner dökülünce bütün vücudum yandı. O günü hiç unutamıyorum. Her gece rüyalarıma giriyor, yandığımı görüyorum." dedi.

Sarıgül, olayda yüzü hariç vücudunun büyük bir bölümünde birinci, ikinci ve üçüncü derecede yanıklar oluştuğunu anlatarak, şöyle devam etti: 

"Tiner üzerime dökülünce yanmaya başladım. Ağabeyim yangını söndürerek beni kurtarmaya çalıştı ama onun da elleri yandı. Ben kendimi yere fırlatıp çığlık atmaya başladım. Çığlığımı duyan esnaf iş yerinden beni dışarı çıkararak üzerime su döküp elbise örterek yangını söndürdü. Sonra zaten bayılmışım, hastaneye geldiğimi hatırlıyorum. Allah razı olsun, doktor ve hemşireler ellerinden geleni yapıyorlar. Tedavim devam ediyor."

"Tiner korkulu rüyam oldu"

Sarıgül, yanıcı ve patlayıcı maddelerden özellikle çocukların uzak durması gerektiğini anımsatarak, şunları kaydetti: 

"Kimse bu tür maddelere elini uzatmasın. Ben yandım siz yanmayın. Çok ağrım ve sızım oluyor, geceleri acı ve ağrıdan uyuyamıyorum. İş yerimize gitmek istemiyorum. Tiner kabusum, korkulu rüyam oldu. Hastanede çok sıkıldım, evimi, okulumu özledim. İnşallah iyileşeceğim günü bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Hastane yetkilileri ise Sarıgül'ün sağlık durumunun iyi olduğunu, tedavisine bir süre daha devam edileceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25