• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Erzurum 5 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

HÜKÜMETİN YENİ PAKETİNDE DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİKLER

HÜKÜMETİN YENİ PAKETİNDE DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİKLER
Yeni hükümetin kurulmasıyla İç Güvenlik Paketi hayata geçirilecek. Peki hayatımızı kökten değiştirecek paket neleri kapsıyor ?

7 Haziran seçimleri öncesi TBMM’de kabul edilen İç Güvenlik Paketi’nden çıkarılan maddeler, 64. hükümetin kurulmasının ardından yeni bir paket olarak Meclis’e gelecek.

Habertürk'ten Mustafa Türk'ün haberine göre; Göreve başlayacak yeni İçişleri Bakanı’nın önemli mesaisini oluşturacak pakette yer alması beklenen bazı düzenlemeler şöyle:

DİLEKÇEYLE SOYADI

Boşanmasına rağmen kocasının soyadını kullanan kadın, nüfus müdürlüğüne vereceği dilekçeyle evlenmeden önceki soyadını yeniden alabilecek. Kimlik belgesinde imla ve yazım hatası bulunan ad ve soyadlar, mahkeme kararı olmaksızın bir dilekçeyle düzeltilebilecek.

MUHTARA NİKAH YETKİSİ

Muhtarlara evlendirme yetkisi verilecek. Uygulamayla mahalleye dönüştürülen ve şehirlerden uzak olan köylerde vatandaşların mağdur olmasının önüne geçilecek.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

Adres değişikliği bildirimleri nüfus müdürlüğüne gitmeden su, elektrik, doğalgaz aboneliğiyle birlikte yapılabilecek. Adres değişikliklerini bildirmemenin cezası azaltılacak.

EHLİYET VE PASAPORT

Ehliyet ve pasaport gibi belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınacak. Emniyet Pasaport Şube Müdürlüğü’nde görevli 5 bin polis, güvenlik alanında kullanılacak.

YENİ KİMLİK KARTI

Nüfus cüzdanı ibaresi kalkacak. Kimlik kartı uygulamasına geçilecek. Herkese yeni kimlik kartları çıkarılacak.

YABANCILARA NUMARA

Türkiye’de yaşayan yabancılara kimlik numarası verilecek. Yabancıların okul kaydı ve banka işlemleri bu numara üzerinden gerçekleştirilecek. Kimlik numarası olmadığı için kamuda yaşanan karışıklık giderilecek.

ASKER ADAYLARI LİSTESİ

Nüfus Genel Müdürlüğü, askerlik çağına girenlerin listesini Milli Savunma Bakanlığı’na göndermeyecek. Milli Savunma Bakanlığı, bu listeyi Kimlik Paylaşımı Sistemi veri tabanı üzerinden alacak.

NÜFUS KAYDI OLMAYANLAR

18 yaşını tamamladığı halde aile kütüklerine kaydedilmemiş olanların tescil işleminde kolaylık sağlanacak. 18 yaşını tamamlayanlar, anne babaları ölmüş olsa bile, kardeşleriyle soy bağını gösterir tıbbi rapor ibraz etmeleri halinde, başka bir belge istenmeden tescil işlemleri yapılacak.

DIŞARIDA NÜFUS MEMURU

Dış temsilciliklerde, Dışişleri Bakanlığı’nın talebi olması halinde nüfus personeli görevlendirilecek. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, nüfus işlemlerini Türkiye’ye gelmeden çözebilecek.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25