• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İbrahim Erkal'ın Doktoru "72 Saat" Süre Verdi

İbrahim Erkal'ın Doktoru "72 Saat" Süre Verdi
Beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal'ın doktoru "Önümüzde 72 saat var. Biyolojik olarak vefat etti diyemiyoruz." şeklinde konuşurken, Erkal'ın kardeşi ise "Ümidi kesmiyoruz" dedi.

12 Nisan'da evinin otoparkında beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı özel hastanenin ardından,  Ümraniye Eğitim ve Araştırma hastanesine nakledilen ünlü sanatçının beyin ölümü gerçekleştiği açıklandı.

ÖNLERİNDE 72 SAAT VAR

Akşam saatlerinde  Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr.  Necdet Sağlam, ünlü sanatçının kardeşi ve yakınları ile birlikte kamera karşısına geçti.  İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyen Başhekim Sağlam, ünlü sanatçının biyolojik olarak ölmediğini ve önlerinde 72 saatin olduğunu söyledi.

"BİYOLOJİK OLARAK ÖLDÜ DİYEMİYORUZ"

İşte Doç. Dr.  Necdet Sağlam'ın açıklaması:

Geldiğinden beri derin koma tablosunda. Bu tabloda bir düzelme olmadı. Bugün ilgili hekimlerimiz tarafından yapılan değerlendirmede tıbbi beyin ölümünün gerçekleştiği tespit edildi. Kalp ve diğer organlarının yaşamsal destek ünitemizde sürdürülmektedir.

Yaklaşık 48- ile 72 saatlik bir süre ön görülüyor. O süre zarfında bekleyeceğiz. Biyolojik olarak vefat etti diyemiyoruz. Ailenin bir kararı olursa ona uyacağız ama biz tıbbı desteğimizi sürdüreceğiz. Eşine de bilgi verdik. Kardeşi ile de görüştük. Bize ilk geldiği günden itibaren kalp atışlarında bir düzensizlik vardı. İnişli çıkışlı düzensizlikler oldu. Bugün gerekli testler yapıldı ve tıbbi olarak beyin ölümü kararı verildi. Olayın olduğundan beri derin koma tablosu vardı hep.

"RABBİMİZDEN ÜMİDİ KESMİYORUZ"

Ünlü sanatçının kardeşi Abdullah Erkal ise, "Rabbimizden ümidi kesmiyoruz. Dua edin. Kalp atışı sürdüğü sürece.. Beklemekten başka bir şey yok" dedi.

Öte yandan haberi alan yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. Yakınlarının üzüntülü bir şekilde bekledikleri görüldü.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25