• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Erzurum 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İbrahim Hakkı Haziretleri’nin hayatı çizgi roman haline getirildi

İbrahim Hakkı Haziretleri’nin hayatı çizgi roman haline getirildi
Erzurumlu mütefekkir İbrahim Hakkı Hazretlerinin hayatı ve hocası Fakirullah Hazretlerinin türbesine yaptırdığı 'ışık hadisesi' çizgi roman haline getirildi.

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER), ilk etapta 15 bin adet bastırılan çizgi romanı ilköğretim öğrencilerine dağıtacak.

ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, Müceldili Konağı'nda düzenlediği basın toplantısıyla İbrahim HakkıHazretlerinin, hayatından kesitler suna çizgi romanın tanıtımını yaptı. Toparlak, Türkiye'nin ve Erzurum'un önemli mütefekkirlerinden, İbrahim Hakkı Hazretlerinin yetişkinler ve gençler tarafından yeteri kadar tanınmadığını söyledi. Yetişen yeni nesillerin özellikle ilköğretim çağındaki çocukların İbrahim Hakkı'yı tanıması için söz konusu çizgi romanı hazırladıklarına dikkat çeken Toraman, "Maalesef toplumun geniş kesimleri büyük mütefekkir, bilim adamı Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerini tanımıyor. Bu büyük mütefekkirin tanıtılması amacıyla çizgi roman hazırlattık. İbrahim Hakkı Hazretlerinin, hocası Fakirullah Hazretlerinin türbesine yılın ilk ışıklarının girmesi için yaptırdığı 'Işık hadisesi' olayını bu çizgi romanda bilimsel yönleriyle anlattık. Bu eseri ayrıca İngilizceye de tercüme edeceğiz. Hedefimiz ilköğretim çağındaki çocuklarımızın bu büyük mütefekkirimizi ve bilim yönünü tanımaları. Çizgi romanı seri haline getirip büyük mütefekkirimizin, Hasankale, TilloMısırİstanbul ve Suudi Arabistan'daki yıllarını da yine yayımlayacağız. Maalesef günümüz gençliği ve yetişkinleri bu büyük bilim insanını, mütefekkiri tanımıyor." dedi. Toraman, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin Hasankale'deki tarihi evinin restorasyonu için çalışma başlattıklarına işaret etti.

Toraman, 15- 17 Mayıs tarihleri arasında da Erzurum ve Pasinler'de İbrahim Hakkı Hazretlerini anma etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek, vatandaşları bu programlara katılmaya davet etti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25