• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

ILICALI ONAYLATTI, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NİN PROJELERiNi KUDAKA DESTEKLEYECEK

ILICALI ONAYLATTI, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NİN PROJELERiNi KUDAKA DESTEKLEYECEK
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı'dan Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) na sunulan projelerin onaylanması noktasında büyük destek geldi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile görüşen Ilıcalı KUDAKA'ya sunulan projelerin onaylanmasını sağladı.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan' ın AK Parti milletvekilleri ve Bakanları bir araya getiren toplantısında  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile görüşen AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı KUDAKA'ya sunulan birçok projenin onaylanmasını sağladı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile görüşerek Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) na sunulan projlerin onaylanması için büyük destek veren Ilıcalı, söz konusu projelerin 2026 Kış Olimpiyatları Adaylığına hazırlanan Erzurum ve bölgesi için önemini anlatarak desteklemmesinin gerektiğini belirtti.  Ilıcalı'nın bu yaklaşımını Bakan Elvan olumlu karşılayarak söz konusu projelerin KUDAKA üzerinden destekleneceğini belirtti.

Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan projeler 2026 Kış Olimpiyatları Aday Şehri Erzurum'un olimpiyat adaylığı sürecine güç katarak, şehrin teknik ve  kültürel altyapısının gelişmesine katkı sağlayacak. Projelerden ilki olan Buz Müzesi, toplam 850 m2 alana sahip 4 ana bölümden oluşacak. Bu bölümler; müze sergi salonu, buz sanat atölyesi, buz üretim ve depolama tesisi, resepsiyon ve cafe alanıdır. İkinci proje olan Sporcu Performans Ölçüm, Değerlendirme ve Rehabilitasyon Merkzezi Projesi ise Kış Olimpiyatlarına aday olan Erzurum'un sporcu altyapısının geliştiriilmesini amaçlayan bir proje. Her iki projenin yaklaşık maliyeti ise 20 Milyon tl.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25