• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • Erzurum 6 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

ILICALI: "TURİZMDE KRİZ EYLEM PLANLARI OLMALI"

ILICALI: "TURİZMDE KRİZ EYLEM PLANLARI OLMALI"
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 1,61 düşüşle 36,24 milyon kişi olarak gerçekleşti.
Gözle görülür oranda düşüşün olması ve 2016 yılında İç ve Dış Turizm hacmini genişletmek için çizilen yol haritasını değerlendirmek üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu masaya oturdu.
Turizm Bakanı Mahir Ünal, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu üyelerine davet verdi. Bu davette ülkede yaşanan krizlerden ötürü sekteye uğrayan turizm sektörünün yeniden canlandırılması konusu ve yeni yılda turizm sektörüne dahil olacak yeni fikir ve düşünceler değerlendirildi.
Uçak Krizi ve Terör Türk Turizmine Darbe Vurdu
Rusya ile yaşanan Uçak krizinin ardından  Türkiye'ye yapılan charter saferleri kaldırılmış ve rezervasyonlar iptal edilmişti. Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı aralık ayında yarı yarıya azaldı. Aralık ayında Rusya'dan gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 46.87 düşüşle 25 bin 485 kişiye indi. Rusya'dan gelen turist sayısı yılın tamamında da, yüzde 18.53 düşüşle 4 milyonun altına inerek, 3 milyon 649 bin kişiye düştü. Sultanahmet'teki bombalı saldırı 11 Alman turistin ölmesi ve terör eylemlerinin sürmesi Türkiye'deki en kalabalık yabancı turist grubunu oluşturan Almanları da tedirgin etti. Tur organizatörlerinden TUI, Türkiye paket tur rezervasyonlarının yüzde 40 oranında gerilediğini duyurdu. 
Ilıcalı:" Turizmde Yeni Bir Strateji Şart!"
Bayındırlık,İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu sözcüsü Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı söz alarak turizm sektörünü şöyle değerlendirdi:" Türkiye turizmden çok gelir elde etti. Ülkemizin yaşadığı son dönemlerde uçak krizi ve terörün 2016 turizmini etkilemesinden endişelenmekteyim. Lakin Rusya tek pazar kaynağı değil. Avrupa ve Ortadoğu gibi komşu ülkelerden de turist alan bir ülkeyiz.Endişelerim doğrultusunda sorun yaşadığımız ülkelerden turist gelmezse ne yapabiliriz? O sorunun cevabı için bir kalkınma planı yada kriz eylem planı hazırlanmalı diye düşünüyorum. "dedi.
Bakan Ünal'dan Ilıca Otele Yıldız
Erzurum'da termal turizm ve kış turizminin sektörde ki önemini koruması ve gerek Türkiye gerek dünyada tanıtımını sağlayan Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Termal turizm sektöründe yer alan Ilıca Termal tesislerinin bilinir bir marka haline gelmesinin azimle çalışarak mümkün olabiliceğini söyledi. Termal ve Kış turizminin önemine değinen Prof.Dr.Ilıcalı:"Geçmiş dönemlerde ki çabalarım sonucu 500 dönümlük alanı Termal Rehabilitasyon Otel için tahsis ettirdim. Bakanlığımızın ise 500 dönümlük alanı yatırımcı ilana çıkardığı yapılan toplantıda belirtildi.Bakanımızın davette ki sunumunda Doğu Anadolu Bölgesinde hiç 4 veya 5 yıldızlı otelin olmadığını gördüm. Ilıca'daki otelin dönüşümünü önerdim ve bu önerim sayın bakanım ve komisyon üyeleri tarafından olumlu karşılandı."şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25