• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Erzurum 4 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

ILICALI "TÜRK MİLLETİ DIŞ GÜÇLERE BOYUN EĞMEYECEK AZİZ BİR MİLLETTİR"

ILICALI "TÜRK MİLLETİ DIŞ GÜÇLERE BOYUN EĞMEYECEK AZİZ BİR MİLLETTİR"
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Cumhuriyet Bayramı'nı "milletin azminin karşılık bulduğu gün" olarak nitelendirerek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

"Aziz Milletimizin Azminin Karşılık Bulduğu Gündür"

29 Ekim 1923 Gününü milletin azim günü olarak vurgulayan Ilıcalı "29 Ekim 1923, tarihinin en zor ve karanlık dönemlerini geride bırakıp, hak ettiği aydınlık gelecek yolunda umut ve refah dolu bir adım daha atan milletimizin azminin karşılık bulduğu gündür. Bu topraklar üzerinde yaşayan, vatanına, dinine, bayrağına sahip çıkan aziz milletimiz, tarih boyunca her türlü zorluğu ve engeli dimdik bir duruşla derdest etmiştir. Her karış toprağı şehit kanları ve analarımızın gözyaşı ile sulanmış bu vatanın evlatları, bütün dünyanın nefret oklarının üzerimize yöneldiği her dönemde damarlarındaki asil kandan mütevellit, şer odaklarının bütün planlarına karşı bu bayrağın gölgesinde gerekirse can verip bir karış toprak vermeyeceklerini tekrar tekrar gözler önüne sermiştir." dedi.

"Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümünde, Benzer Olaylara Şahit Olmaktayız"

Günümüzde de geçmişte yaşanan olayların benzerlerine şahitlik edildiğine dikkat çeken Ilıcalı "Mustafa Kemal Atatürk‘ün önderliğinde ilan edilen Cumhuriyetin 94. yıldönümünde, ne tesadüftür ki benzer olaylara şahit olmaktayız. Ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan dış mihrakların çabaları günümüzde de devam etmekte, bu hedeflerine ulaşabilmek için,  ülke içerisinde edindikleri yandaşları ile akla ve hayale gelmeyecek oyunlar sergilemektedirler. Ancak, Türk Milleti, şanlı tarihinin bilinci ve şuuru içerisinde asla dış güçlere boyun eğmeyecek tutsak edilemeyecek aziz bir millettir. Bu itibarla geçmişte olduğu gibi günümüzde de bağımsızlığından taviz vermeyen milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı Kurtuluş Savaşı’nda başlattığı mücadeleye devam ederek, en son 15 Temmuz 2016 gecesi, bu kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Vatanımıza ve milletimize karşı yürütülen bu düşmanca tavırlara karşı,  aynı azim ve kararlılıkla devam ederek, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne hakettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşacak ve dünyanın en büyük ekonomileri arasında olma hedefimizi yakalayacağız." diye ifade etti.

Mesajının sonunda şehitlerimizi minnet ve rahmetle anan Ilıcalı " Aziz milletin bir mensubu olmaktan duyduğum gurur ve şeref ile başta Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, cumhuriyet uğruna, demokrasi uğruna, tek vatan tek bayrak tek devlet ve tek millet uğruna, gözünü kırpmadan gövdesini siper etmiş, bu uğurda can vermiş bütün şehitlerimizi buradan minnet ve rahmetle anıyor, ülkemizin ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum." şeklinde belirtti.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25