• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ilıcalı, "Üç Kümbetler muhteşem proje"

Ilıcalı, "Üç Kümbetler muhteşem proje"
Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler Proje alanını gezerek gelinen nokta hakkında bilgi aldı.

Üç Kümbetler'in gün yüzüne çıktığını belirten Ilıcalı, "Belediye Başkanımız Ali Korkut, burada büyük işler yapmış, bizler tanıtımı için destek olmalıyız, olacağız da" dedi.  Yakutiye Kent Meydanının süsleyen Yakutiye Medresesinin önündeki durak ve kulübeyi ise eseri gölgelediği için değiştirilmesini istedi.

Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler Proje alanını gezerek Başkan Ali Korkut'tan bilgi aldı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 150.000 metrekare bir alandan oluşan proje çerçevesinde yalnızca kamulaştırmalar için 100 milyon lira civarında kamulaştırma yapıldığını aktardı. Alanda muhteşem Erzurum konaklarıyla birlikte 26 tarihi eserin gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Ali Korkut, Üç Kümbetlerin tarihi bir adaya dönüştürülmesi için 600 metre uzunluğunda Recep Akdağ caddesinden Taş Ambarlara dikey inen bir yol açtığını da anlattı. Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Üç Kümbetler Projesinin muhteşem olduğunu, Üç Kümbetler'in Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesini görür olmasının önemine değindi.

Yakutiye Medresesi sitemi

Mustafa Ilıcalı, yanından geçerken müthiş bir görüntü bozukluğuna neden olunduğunu belirterek Yakutiye Medresesi önüne denk gelen otobüs durağı ve yanındaki kulübenin silueti bozduğunu belirtti. Mustafa Ilıcalı, kulübenin kaldırılıp, durağın esere göre yeniden ele alınmasını önererek "Yakutiye Kent Meydanını süsleyen bu muhteşem eserin otobüs durağı ve kulübeyle gölgelenmesi hiç doğru değil. Durak daha sembolik hale getirilebilir, ölçüleri yeniden ele alınabilir, ancak kulübenin de kaldırılması gerek. Bu muhteşem eserin gölgelenmesi hiç doğru olmamış. El birliğiyle bu görüntü bozukluğu giderilmelidir diye düşünüyorum." diye görüşlerini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25