• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Erzurum 13 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Irak'taki deprem bölgesine ilk yardım Türk Kızılayı'ndan.

Irak'taki deprem bölgesine ilk yardım Türk Kızılayı'ndan.
Depremin en şiddetli hissedildiği bölge olan Irak'ın Süleymaniye ilçesine ilk yardım Türk Kızılayı'ndan gitti..

'ın Süleymaniye kenti 7,3 büyüklüğündeki  ile sarsıldı. Depremin yarattığı etki giderilmeye çalışılırken bölgeye giden ilk yardım kuruluşu Türk Kızılay'ı oldu.

KIZILAY ANINDA YOLA ÇIKTI
Deprem haberini alıp gece saatlerinde yola koyulan Kızılay'ın, aralarında sivil savunma ekibinin de bulunduğu kafilesi sabah saatlerinde Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesine vardı.

Türk Kızılay'ına bağlı öncü ekipler, Irak'ın yaralarının sarmak için anında yola çıkarak bölgede canla başla çalışarak incelemelerde bulundu.

TIBBİ VE GIDA YARDIMI
Başbakan Binali Yıldırım, Irak'taki depreme ilişkin, "Türkiye'nin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır." ifadesini kullandı.

Yıldırım, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin, Kuzey Irak'ta merkez üssü Süleymaniye olan depremin acısını yüreğinde hissederek ilk dakikadan itibaren depremzede kardeşlerinin yanında olmak için harekete geçtiğini belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti: "Depremi yaşayan kardeşlerimize büyük geçmiş olsun diyor, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bilvesile Türkiye'nin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır.

Allah'tan dileğimiz daha fazla can kayıplarının yaşanmamasıdır. Bu büyük acıyı yaşayan kardeş Irak halkına ve yönetimine ve Kuzey Irak yönetimine derin üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Depremi yaşayan kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun."

.

.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25