• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Erzurum 11 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İspir Belediyesi 130 bin maske dağıttı

İspir Belediyesi 130 bin maske dağıttı
İspir Belediyesi koronavirüse karşı mücadelede çalışmalarını ara vermeden kapsamlı olarak yürütüyor.

Covid-19 hastalığının 11 Mart 2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesinin ardından ülkemizde de vaka görülmesi ile beraber ilçede yoğun bir çalışma içerisine giren İspir Belediyesi halkın sağlığı için cadde, sokak ve kaldırımları sabunlu ve ilaçlı suyla yıkayarak temizliyor.

İlçe merkezinde elli gündür aralıksız dezenfekte çalışmaları yapan İspir Belediyesi, kırsal bir coğrafyada 100 mahalle ve 78 mezraya da ulaşarak vatandaşların sağlığını korumaya çalışıyor.

Resmi kurumlar, iş yerleri, apartmanlar ve tüm evleri özel kıyafetli ekiplerle dönüşümlü olarak dezenfekte ediyor.

‘Aslolan insan’ diyerek hizmetlerini yürüten İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, halkın sağlığı, huzur ve mutluluğu ekseninde adeta sınır tanımaksızın tüm ekibiyle birlikte seferber olmuş durumda.

Başkan Coşkun, zaman zaman sahaya inerek çalışanlarla birlikte cadde, sokak ve kaldırım temizleme çalışmalarına eşlik ederek, personele moral veriyor.

Tüm ilçe halkına 130 bin maske dağıttıklarını söyleyen Başkan Coşkun, 7 bin dezenfektan, 7 bin kolonya, 20 bin eldiven ve 5 bin bonenin dağıtımının devam ettiğini ifade etti.

100 mahalle ve 78 mezrada yaşayan her aileyi ziyaret ederek, içerisinde dezenfektan, kolonya, maske ve eldiven bulunan dezenfektan setini bizzat teslim ettiğini dile getiren Başkan Coşkun, ülkenin çeşitli yerlerinde yaşayan İspirli hayırseverler tarafından gönderilen 1.500 adet yardım kolisinin ise Vefa Destek Grubu refakatinde dağıtıldığını aktardı.

İspirli olup da diğer illerde yaşayan, yaz tatili için memleketlerine gelmek isteyen İspirlilere çağrıda bulunan Coşkun, bir süre daha bulundukları yerde kalmalarını ve bu sıkıntılı sürecin atlatılmasını beklemelerini tavsiye etti.

Valilik izni ile ilçeye gelen vatandaşların içe en az 14 gün kendilerini izole ederek evlerinden dışarı çıkmamalarını istedi.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Erzurum Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 414 82 11 0 538 776 25 25